06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl

 

DE PIJNVRIJ METHODE

Osteopressuur

Osteopressuur is een unieke techniek die wordt gebruikt om pijn te verminderen. De techniek is ontwikkeld door Liebscher & Dr. Bracht in Duitsland. Deze techniek laat de spanning in spieren en pezen afnemen, waardoor de druk op de gewrichtsstructuren vermindert. Dit leidt direct tot vermindering van pijn of zelfs het volledig verdwijnen van de pijn.

Gewrichtspijn neemt af

Wij maken gebruik van receptoren die zich op de huid van het bot bevinden. Deze receptoren registreren de bedreiging voor het lichaam door de druk die wordt uitgeoefend door te hoge spanningen in de spieren en fascia. Door druk uit te oefenen op deze receptoren kan de spanning in de spieren en fascia worden verminderd, waardoor de druk op de gewrichtsstructuren wordt verlicht en de pijn afneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

In 2020 hebben we “Liebscher & Bracht Research” opgericht, onze eigen onderzoeksafdeling met als missie het voortdurend wetenschappelijk volgen van onze pijntherapie, om het effect van de methode nog beter te begrijpen.

Hersenen versturen pijnsignaal

De receptoren sturen signalen naar de hersenen en projecteren een alarmerende pijn in het bedreigde lichaamsgebied, wat een belangrijke waarschuwing voor ons lichaam is. De pijn vraagt ons om ons gedrag aan te passen en de oorzaak weg te nemen. Bij osteopressuur maken we gebruik van de receptoren in het bot en hun directe toegang tot het centrale zenuwstelsel, waardoor het lichaam onmiddellijk reageert en de pijn verdwijnt.

Ervaar onze kracht

Ontdek hoe honderdduizenden patiënten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hun pijn na jaren echt hebben kunnen wegnemen, zonder medicatie, operaties of schadelijke bijwerkingen! Met onze effectieve therapie zijn ze dolgelukkig en hebben ze eindelijk verlichting gevonden. Word ook één van hen en ervaar de kracht van onze pijntherapie!

 

Na veel jaren met pijn in de bil en piriformis gelopen te hebben ben ik bij deze praktijk terechtgekomen. Wat ben ik daar blij mee. Na 2 behandelingen zonder pijn. Ik kan weer gewoon zitten. Bedankt, ik ben weer een gelukkig mens.

Jeanette de B. uit Haarlem

Toen ik een paar weken geleden bij deze therapeut kwam verging ik van de pijn en moest ik ondersteund worden. Ik dacht dat de pijn een gevolg was van artrose. Dat is mij altijd verteld bij de huisarts, fysio en de orthopeed. En ik stond op de wachtlijst voor een nieuwe knie. Henk legde mij uit dat artrose nooit de oorzaak van pijn is in welk stadium dan ook. Bij mijn tweede bezoek kon ik al zelfstandig met de auto naar de praktijk komen. Wat een verschil!

Mevrouw Lidwien L. uit Amsterdam

Na jaren van pijn in de heup en knie door artrose vannacht aan één stuk door geslapen en pijnvrij opgestaan! Je had het beloofd. Nogmaals dank.

Jolanda H. uit Rotterdam

Nadat ik slechts twee behandelingen van je kreeg, heb ik sinds oktober vorig jaar nog steeds geen centje pijn meer. GEEN NIEUWE HEUP. Ben je elke dag dankbaar!

Anna H. uit Nunspeet

Geachte heer Karssen,

Met vreugde deel ik u mede, dat ik weer pijnvrij auto kan rijden. Het gaat uitstekend.
Op naar de volgende behandeling.

Bart B. uit Capelle ad IJssel

Heee dag Henk,

Even een update na 2 behandelingen: Zoals je weet was ik een beetje sceptisch over de methode, maar niets is minder waar. Ik ben zo blij en ik ben je zo dankbaar. Heel af en toe voel ik nog wel wat maar het gaat echt veel beter. Het is ook echt wennen want ik ben gewend om bij iedere stap wat te voelen en dat is nu bijna niet meer. Ik doe de oefeningen (rollen en stretchen) iedere dag. Dus bij deze….BEDANKT!!!

Martin W.

Emmeloord

70 tot 100% pijnreductie 

Osteopressuur kan pathologische spanningsverschillen resetten en de waarschuwingspijn verminderen of zelfs volledig wegnemen. In de meeste gevallen kan tijdens de eerste sessie de pijn al met 70% – 100% verminderen. Na de eerste sessie worden er nog een aantal behandelingen gepland, in combinatie met een op maat gemaakt programma, om de resultaten te verbeteren en duurzaam vast te houden. Door middel hiervan krijgt u zelf grip op uw pijn. 

Uniek in Nederland

De methode is zeer effectief, zowel in termen als werkzaamheid, betrouwbaarheid en werkingssnelheid. De resultaten van de eerste onderzoeken waren verbluffend. Verder onderzoek door Die Deutsche Sporthochschule Köln bewees het gelijk van hun inzichten. Inmiddels hebben meer dan 10.000 Duitse artsen, osteopaten en andere manueel therapeuten deze methode geleerd en omarmt. Nu is Nederland aan de beurt. Henk J. Karssen is één van de eerste Nederlandse pijntherapeuten die deze nieuwe techniek toepast.

De Pijnvrij Methode en u

De medische wetenschap heeft nog geen manier gevonden om chronische pijn te behandelen. Het behandelprotocol bestaat vaak uit aankijken, gokken, farmaceutisch uitproberen, fysiotherapie, injecties of kijkoperaties. Niets pakt de oorzaak aan.

De Pijnvrij Methode is snel werkzaam, kostenbesparend en duurzaam.

U heeft de keuze tussen de conventionele weg, wat uiteindelijk leidt tot:

N

Gebruik van (zware) pijnstillers

N

Injecties en chirurgie

N

Kunstgewrichten

Of kiest u voor onze methode die u in staat stelt op  natuurlijke wijze pijnloos en gezond te leven met volledige bewegingsvrijheid tot op hoge leeftijd.

#strandwandeling #pijnvrij #depijnvrijmethode#artose

Pijnvrij zonder medicijnen en onnodige operaties

Een nieuwe knie of heup is niet nodig. De vermeende artrosepijn is feitelijk een waarschuwingspijn (geen pijn door slijtage of schade), die waarschuwt voor destructieve druk op het gewrichtskraakbeen als gevolg van overmatige spanning in de spieren en bindweefsel (fascia). Als dit genormaliseerd wordt, verdwijnt de pijn. De pijn is onafhankelijk van kraakbeenslijtage.

Blijf bewegen!

Voor de blijvende effectiviteit van de therapie is het essentieel dat de eenzijdige bewegingspatronen die tot pijn hebben geleid consequent worden veranderd. U krijgt op maat gemaakt programma dat specifiek gericht is op het tegengaan van spier-fasciale verkorting.