Virtual Reality als pijnbestrijder 

Chronische pijn bestrijden met virtual reality

Maar liefst één op de vijf volwassenen heeft op dit moment last van chronische pijnklachten. Van deze groep heeft weer een groot deel hele heftige pijnklachten. Dat zijn natuurlijk schokkende cijfers.  

De negatieve gevolgen van chronische pijn uiten zich in verminderde levenskwaliteit, het onvermogen om bepaalde bewegingen uit te voeren, een beperking van de dagelijkse activiteiten, sociaal isolement, depressie en hulpeloosheid. 

U leert tijdens het gebruik van virtual reality hoe pijn in uw lichaam werkt, en hoe u zelf pijn kunt leren beïnvloeden. Het VR-programma is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen oefeningen uit de psychologie, die ervoor kunnen zorgen dat u zelf weer controle over uw pijn ervaart. Hierbij worden o.a. elementen van mindfulness, visualisatie, cognitieve gedragstherapie en ontspanningstraining toegepast. 

Naast het positiever omgaan met pijn leert u over pijn volgens de meest moderne standaard in pijneducatie. Door het verhaal van pijn virtueel mee te maken wordt de informatie goed opgeslagen.

N

Virtual Reality training

Grip krijgen op pijn, door een ander beeld van het probleem te vormen. Met virtual reality maakt u een reis door het zenuwstelsel. Tijdens deze reis leert u hoe pijn werkt in het lichaam en doet u oefeningen die het brein trainen om op een andere manier met pijn om te gaan.

N

Reis door zenuwbanen

U reist vanaf de plek waar u de pijn voelt, door de zenuwbanen, het ruggenmerg door naar het brein. Het ‘alarmsysteem van de pijn’! We maken  gebruik van het emotionele brein. Het emotionele brein is erg gevoelig voor alles wat u waarneemt.

N

Emotionele brein

Omdat het emotionele brein bijna geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en virtual reality, liggen daar uiteindelijk veel meer behandelmogelijkheden. Als u weet welk beeld of idee u heeft van uw pijn, kunt u daar aan ‘blootgesteld’ worden in virtual reality. Op die manier krijgt u grip op uw pijn.

N

Pijn anders bekijken

Wij combineren pijneducatie met psychologische oefeningen. Door pijn op een andere manier te bekijken, wordt het mogelijk hier wat aan te doen, of deze te accepteren.

N

World Summit Award

Virtual reality ontwikkeld door Reducept als middel tegen chronische pijn. Dat klinkt misschien als science fiction, maar is voor duizenden patiënten eindelijk een oplossing voor chronische klachten. Eind 2019 werd bekend dat deze behandelwijze de prestigieuze innovatieprijs heeft gewonnen. Deze prijs van de Verenigde Naties wordt toegekend aan digitale producten met een grote maatschappelijke invloed.

N

Indrukwekkende resultaten

De resultaten zijn tot nu toe indrukwekkend. Er zijn inmiddels meer dan 3000 trainingssessies gespeeld. In 77% van de trainingssessies werd een afname van pijn genoteerd. Van de patiënten die langere tijd gevolgd werden, valt op dat ze minder medicatie gebruiken..

De eerste virtual reality training die zich richt op het duurzaam beïnvloeden van chronische pijn

Wat is pijn eigenlijk?

 Pijn is een onplezierige, sensorische en emotionele ervaring die gepaard gaat met feitelijke of mogelijke weefselbeschadiging of die beschreven wordt in termen van een dergelijke beschadiging.

Pijn is altijd echt en verschilt per persoon en situatie. Hoeveel pijn we ervaren hangt samen met heel veel factoren, waaronder onze eerdere pijnervaringen, onze gedachten en overtuigingen, hoe we op dat moment in ons vel zitten en allerlei berichten die vanuit de zenuwen naar ons brein toegestuurd worden. 

 

 

 

De Pijnvrij Methode

De meeste mensen die onze praktijk bezoeken hebben al een heel traject van behandelaars gehad. Zonder echt resultaat. Tijdens de eerste behandeling kunnen wij met zekerheid vaststellen of wij u kunnen helpen. U wordt niet aan het ‘lijntje’ gehouden. Wij nemen daarbij de tijd voor u.  In een informele sfeer. 

Pijntherapeut Henk J. Karssen

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een pijnloos leven. Veel te lang is de pijn van het menselijk lichaam verkeerd begrepen en geïnterpreteerd. De gevolgen zijn terug te vinden in het hoge geneesmiddelengebruik met soms verwoestende neveneffecten of nog erger: operaties.

Vergoeding

Onze behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Dit is  afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij. Mijn beroepsvereniging CAT Complementair Therapeuten heeft afspraken gemaakt met bijna alle verzekeraars. Raadpleeg uw verzekeraar voor meer informatie.

Uw pijnvrij leven begint hier

Neem contact op voor het maken van een afspraak

of bel  0255-201772

“Chronische pijn is een persisterend, multifactorieel gezondheidsprobleem waarbij lichamelijke, psychische en sociale factoren in verschillende mate en in wisselende onderlinge samenhang bijdragen aan pijnbeleving, pijngedrag, ervaren beperkingen in het dagelijks functioneren en ervaren vermindering van de kwaliteit van leven.”

De Pijnvrij Methode

The better approach to pain

(0255) 201772

info@depijnvrijmethode.nl

Driehuizerkerkweg 138C, 1985 HD Driehuis NH