De Pijnvrij Methode en Sport

Het aantal wedstrijdsporters dat met De Pijnvrij Methode van Liebscher & Bracht (LNB) wordt behandeld in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk groeit gestaag en het is slechts een kwestie van tijd totdat elke professional de behandelingsmethode LNB kent en er zijn toevlucht toe zal nemen.

Klassieke fysiotherapie geen succes

Voornamelijk komen professionals na een blessure in contact met LNB, meestal omdat de klassieke (fysio)therapievormen niet tot blijvend succes hebben geleid. De redenen hiervoor zijn een verkeerde benadering van het ontstaan van blessures en de maatregelen die als gevolg daarvan zijn genomen! 

 

 

Wat is de werkelijke oorzaak?

Elke sport stelt andere eisen aan de sporter en deze vereisen andere spieren. Deze spieren worden getraind in elke trainingssessie en in elke wedstrijd. Het probleem, de speciale belasting en eisen, wordt onvoldoende tegengewicht gegeven. De spieren ontwikkelen zich meer en meer eenzijdig, specifiek en in volume. Dit leidt tot een onevenwicht tussen kracht en flexibiliteit. Simpel gezegd, de overbelasting leidt dan tot letsel. 

www.depijnvrijmethode.nl

Prestatieverhogend!

Een onderzoek van Prof. Dr. Tobolski (Sport Hogeschool Keulen) heeft op indrukwekkende wijze bewezen wat de atleten al wisten, namelijk dat deze behandelmethode niet alleen blessures zeer snel en oorzakelijk elimineert, maar ook dat het in zeer korte tijd een echte explosie van prestaties veroorzaakt. Het resultaat: ”Als het bewegingssysteem wordt bevrijd van remmende krachten, vindt er parallel aan de pijnvermindering een echte prestatie-explosie plaats”!

Het bewijs

Dat de methode wordt toegepast bij het Duitse nationale voetbalelftal en de Duitse Olympische Sportbond is geen toeval. Wat goed is voor de professional helpt ook de recreatieve sporter. Ik zeg je dat je pijnvrij je geliefde sport kunt blijven uitoefenen.