De Pijnvrij Methode

Osteopressuur

Door toepassing van osteopressuur op de pijnreceptoren ter hoogte van de peesaanhechting neemt de spier-en peesspanning af en daardoor de druk op gewrichtsstructuren. En verdwijnt de pijn of neemt aanzienlijk af.

De speciaal voor de reductie van pijn ontwikkelde osteopressuur maakt gebruik van receptoren. Deze bevinden zich op het bot en zij registreren de bedreiging voor uw lichaam door de druk die wordt uitgeoefend door te hoge spanningen in de spieren en fascia.

Wetenschappelijk onderzoek

Met “Liebscher & Bracht Research” hebben we in 2020 een eigen researchafdeling opgericht. Haar missie: het voortdurend wetenschappelijk volgen van onze pijntherapie, zodat we het effect van de methode nog beter begrijpen.

Hersenen

De receptoren geven een signaal door aan de hersenen, die vervolgens een alarmerende pijn in het bedreigde lichaamsgebied projecteren. De pijn die u voelt is daarom een belangrijke waarschuwing voor uw lichaam. Het vestigt uw aandacht op een mogelijke bedreiging. De pijn vraagt u om uw gedrag aan te passen en de oorzaak weg te nemen. 

Bij osteopressuur benutten we de receptoren in het bot en hun directe toegang tot het centrale zenuwstelsel. Het lichaam reageert onmiddellijk: de pijn verdwijnt. 

Werkzaam

Honderdduizenden patiënten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bevestigen dit effect en zijn dolgelukkig dat ze eindelijk een werkende therapie hebben gevonden die hun pijn na jaren echt wegneemt. En dit zonder medicatie, operaties of schadelijke bijwerkingen. 

Pijnvrij blijven

Integraal onderdeel van de methode is fascia therapie en aangevuld met speciaal ontwikkelde myo-fasciale release oefeningen. Hiermee wordt de balans in het lichaam duurzaam hersteld. En blijft u pijnvrij, levenslang.

Na veel jaren met pijn in de bil en piriformis gelopen te hebben ben ik bij deze praktijk terechtgekomen. Wat ben ik daar blij mee. Na 2 behandelingen zonder pijn. Ik kan weer gewoon zitten. Bedankt, ik ben weer een gelukkig mens.

Jeanette de B. uit Haarlem

Toen ik een paar weken geleden bij deze therapeut kwam verging ik van de pijn en moest ik ondersteund worden. Ik dacht dat de pijn een gevolg was van artrose. Dat is mij altijd verteld bij de huisarts, fysio en de orthopeed. En ik stond op de wachtlijst voor een nieuwe knie. Henk legde mij uit dat artrose nooit de oorzaak van pijn is in welk stadium dan ook. Bij mijn tweede bezoek kon ik al zelfstandig met de auto naar de praktijk komen. Wat een verschil!

Mevrouw Lidwien L. uit Amsterdam

Na jaren van pijn in de heup en knie door artrose vannacht aan één stuk door geslapen en pijnvrij opgestaan! Je had het beloofd. Nogmaals dank.

Jolanda H. uit Rotterdam

Nadat ik slechts twee behandelingen van je kreeg, heb ik sinds oktober vorig jaar nog steeds geen centje pijn meer. GEEN NIEUWE HEUP. Ben je elke dag dankbaar!

Anna H. uit Nunspeet

Geachte heer Karssen,

Met vreugde deel ik u mede, dat ik weer pijnvrij auto kan rijden. Het gaat uitstekend.
Op naar de volgende behandeling.

Bart B. uit Capelle ad IJssel

Onvergelijkbaar met andere vormen van therapie

Door osteopressuur worden de ‘pathologische’ spanningsverschillen (foutieve spier- en beweegprogramma’s in de hersenen) gereset en geven zij minder of geen waarschuwingspijn meer af. Vaak lukt het al tijdens de eerste sessie om de aanwezige pijn met 70% -100% te verminderen. Daarna volgen er nog een aantal behandelingen, altijd in combinatie met op maat gemaakt programma. Op deze manier krijgt u zelf grip op pijn en daarmee de resultaten verbeteren en duurzaam vasthouden.

Uniek in Nederland

De methode is zeer effectief, zowel in termen als werkzaamheid, betrouwbaarheid en werkingssnelheid. De resultaten van de eerste onderzoeken waren verbluffend. Verder onderzoek door Die Deutsche Sporthochschule Köln bewees het gelijk van hun inzichten. Inmiddels hebben meer dan 10.000 Duitse artsen, osteopaten en andere manueel therapeuten deze methode geleerd en omarmt. Nu is Nederland aan de beurt. Henk J. Karssen is één van de eerste Nederlandse pijntherapeuten die deze nieuwe techniek toepast.

De Pijnvrij Methode en u

De medische wetenschap heeft nog geen manier gevonden om chronische pijn te behandelen. Het behandelprotocol bestaat vaak uit aankijken, gokken, farmaceutisch uitproberen, fysiotherapie, injecties of kijkoperaties. Niets pakt de oorzaak aan.

De Pijnvrij Methode is snel werkzaam, kostenbesparend en duurzaam.

U heeft de keuze tussen de conventionele weg, wat uiteindelijk leidt tot:

N

Gebruik van (zware) pijnstillers

N

Injecties en chirurgie

N

Kunstgewrichten

Of kiest u voor onze methode die u in staat stelt op  natuurlijke wijze pijnloos en gezond te leven met volledige bewegingsvrijheid tot op hoge leeftijd.

Pijnvrij zonder medicijnen en onnodige operaties

Een nieuwe knie of heup is niet nodig. De vermeende artrosepijn is feitelijk een waarschuwingspijn (geen pijn door slijtage of schade), die waarschuwt voor destructieve druk op het gewrichtskraakbeen als gevolg van overmatige spanning in de spieren en bindweefsel (fascia). Als dit genormaliseerd wordt, verdwijnt de pijn. De pijn is onafhankelijk van kraakbeenslijtage.

Blijf bewegen!

Voor de blijvende effectiviteit van de therapie is het essentieel dat de eenzijdige bewegingspatronen die tot pijn hebben geleid consequent worden veranderd. U krijgt op maat gemaakt programma dat specifiek gericht is op het tegengaan van spier-fasciale verkorting.