06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl | Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen/Bloemendaal

Internationale Studie

Is een operatie bij artrose in veel gevallen te vermijden?
Maak een afspraak

“Voorkom onnodige operaties: Amerikaanse studie uit 2019 toont aan dat veel ingrepen voorkomen kunnen worden”

Enorme groei verwacht

Het aantal knie-en heupprotheses neemt elk jaar toe in Nederland. Op basis van een trendprojectie kunnen de aantallen in 2030 oplopen tot 51.680 voor de heupoperaties en 57.893 voor de knie.(https://www.ntvg.nl/system/files/publications/a1534.pdf)

doodlopende weg, maar er is hoop

Een operatie aan de aangetaste knie moet altijd een laatste redmiddel zijn. In feite krijgen echter steeds meer mensen artrose – en daarmee blijft het aantal operaties stijgen. Zo drastisch dat het nu al duidelijk is dat de bestaande chirurgische mogelijkheden op de lange termijn nauwelijks zullen volstaan. Een Amerikaans onderzoeksteam onder leiding van Prof. K. Donald Shelbourne, een van de topspecialisten op het gebied van kniechirurgie, heeft daarom conservatieve (d.w.z. niet-chirurgische) alternatieven voor de behandeling van knieartrose onderzocht – en iets verbazingwekkends ontdekt.

Veel deelnemers aan de studie ontsnapten aan de operatietafel

De studie werd uitgevoerd in het Shelbourne Knee Centre. Hier waren namelijk al goede resultaten waargenomen met het gebruik van conservatieve vormen van behandeling. Het was merkbaar: Als het bewegingsbereik van het kniegewricht werd verbeterd, verminderde dit in sommige gevallen de kniepijn zo sterk dat een operatie uiteindelijk niet meer nodig was.

En in de gevallen waarin een operatie toch onvermijdelijk was, leidde een betere mobiliteit vóór een knieprothese tot een betere mobiliteit na de operatie. Bovendien waren de patiënten meer tevreden met het resultaat.

400 personen, 76% geen operatie

De wetenschappers wilden meer weten en hebben het fenomeen nu systematisch onderzocht: meer dan 400 patiënten die gepland waren voor een knieprothese werden in de studie behandeld volgens een dergelijk conservatief therapieschema. Het doel: het bewegingsbereik van de knie verbeteren. Speciale nadruk werd gelegd op extensie, flexie en versterking. De patiënten werden nauwlettend gevolgd en deden hun oefeningen dagelijks thuis.

Het verbazingwekkende resultaat: bij 76 procent van de patiënten was de oorspronkelijk geplande knieprothese niet meer nodig.

*Bron: OECD. Health at a glance 2019: OECD Indicators, S. 198.

 

 

#artrose #artrosebehandeling #pijnvrij #pijnreset #njip

Bewijs van een fenomeen dat al lang bekend is

Het wetenschappelijke team onder leiding van de internationaal vermaarde prof. K. Donald Shelbourne bewijst met deze studie: bepaalde conservatieve therapievormen bereiken een goed effect bij knieartrose.

Het bestudeerde therapieprogramma kwam overeen met een aanpak van therapie die al in het Shelbourne Knee Centre werd gebruikt voor pre-en postoperatieve zorg: Dit oefenprogramma is gericht op het verbeteren van het bewegingsbereik van de gewrichten (ROM=range of motion), maar binnen de studie was het ook in staat de pijn zodanig te verminderen dat geplande knieoperaties niet meer nodig waren.

Gebaseerd op onze therapie

Ontdek nu de revolutionaire therapie van Liebscher & Bracht, gebaseerd op jarenlang succesvol onderzoek en bewezen resultaten! Onze aanpak richt zich op het verminderen van pijn door de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te verbeteren, zonder dat een operatie noodzakelijk is.

Met osteopressuur bieden we directe pijnverlichting en verbetering van mobiliteit. Maar dat is niet alles! Onze deskundige therapeuten begeleiden je ook bij specifieke oefeningen die het bewegingsbereik van de gewrichten vergroten en de spieren versterken, zonder extra spanning op te bouwen. Zo leer je controle te krijgen over je verbeterde bewegingsmogelijkheden.

Deze bewezen effectieve therapie is een fantastisch alternatief voor gewrichtsoperaties, die altijd als laatste redmiddel moeten worden overwogen. Helaas zien we tegenwoordig een toename in operaties vanwege een groeiend aantal mensen met artrose.

Dit onderzoek bevestigt opnieuw dat conservatieve therapieën en op ROM gebaseerde behandelingen bij gewrichtsproblemen van onschatbare waarde zijn. Waarom zou je onnodige risico’s nemen als je een veilig en doeltreffend alternatief hebt?

Wacht niet langer! Maak nu een afspraak en ervaar zelf de kracht van onze therapie. Vermijd onnodige operaties en herontdek het plezier van pijnvrij bewegen. Jouw welzijn staat bij ons voorop!

#wetenschap #depijnvrijmethode

Wat deze studie betekent voor u?

Uit het onderzoek blijkt dat niet alle knieoperaties noodzakelijk zijn. In veel gevallen hebben patiënten namelijk een goede kans om een operatie te vermijden door het bewegingsbereik van hun kniegewricht te verbeteren. Dit kan worden bereikt door middel van behandelingen zoals de Liebscher & Bracht therapie.

Deze therapievorm richt zich specifiek op het verbeteren van het bewegingsbereik. Door middel van verschillende oefeningen en technieken wordt de spierspanning rondom de knie verminderd en worden blokkades opgeheven. Hierdoor kan de knie soepeler bewegen en kan pijn worden verminderd.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle knieoperaties vermeden kunnen worden. Soms is een operatie noodzakelijk. Echter, door middel van behandelingen zoals de Liebscher & Bracht therapie, kunnen patiënten vaak de kans op een operatie aanzienlijk verkleinen.

Veel gestelde vragen

Wat kost een behandeling bij De Pijnvrij Methode?

Een behandeling kost € 98,-. Deze bestaat uit osteopressuur, fasciabehandeling en uitleg van de stretch oefeningen. Een behandeling neemt in principe 50 minuten beslag. Dit is afhankelijk van hoe snel het lichaam reageert op de osteopressuur.

Kan ik geld terug krijgen van de verzekering?

Dit hangt af van uw verzekeringsmaatschappij en het soort pakket. De Pijnvrij Methode is aangesloten bij CAT-Complementaire Therapeuten. Dit is een beroepsvereniging. Zij maken afspraken met verzekeringsmaatschappijen. U kunt contact opnemen met uw maatschappij voor de hoogte van de vergoeding.

Werkt het echt?

Ja, het werkt echt. De therapie bestaat al meer dan 35 jaar in Duitsland. En er is veel onderzoek naar gedaan. Er is al een duidelijke pijnreductie merkbaar na de eerste behandeling. Het is aan u om thuis de oefeningen dagelijks te doen om dit te bestendigen.

Waarom zijn er niet meer therapeuten die dit doen ?

Dat blijft gissen. De opleiding moet in Duitsland en dus in de Duitse taal gevolgd worden. Dat zal een drempel zijn. Daarnaast is de zorgketen dusdanig ingericht in Nederland dat u eerst pijnstillers krijgt, vervolgens een orthopeed te zien krijgt. Dit heeft o.a. te maken met financiele prikkels vanuit de industrie. Ook zorgverzekeraars betalen liever duizenden euro’s aan ziekenhuisvergoeding en/of medicatie in plaats van een goedkoper en duurzamer alternatief.

Na veel jaren met pijn in de bil en piriformis gelopen te hebben ben ik bij deze praktijk terechtgekomen. Wat ben ik daar blij mee. Na 2 behandelingen zonder pijn. Ik kan weer gewoon zitten. Bedankt, ik ben weer een gelukkig mens.

Jeanette de B.

Haarlem

Na jaren van pijn in de heup en knie door artrose vannacht aan één stuk door geslapen en pijnvrij opgestaan! Je had het beloofd. Nogmaals dank.

Jolanda H.

Rotterdam

Beste Henk, dankzij jouw behandeling kan ik weer tennissen en ga ik weer tweemaal per jaar op wintersport. Ik vertel iedereen waar ze moeten zijn met pijn.

Mandy D.

Santpoort-Noord