Wat is MELT?
De MELT Methode is een revolutionaire techniek die ontworpen is om je te helpen je gezondheid te verbeteren en de mentale en fysieke stress te elimineren die zich in het dagelijks leven ophoopt, voordat het aanhoudende pijn en beperkingen veroorzaakt.

Met behulp van zachte rollers en ballen, combineert MELT mindful meditatie en drie-dimensionale ademhalingstechnieken om de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te stimuleren met myofasciale hersteltechnieken die hands-on therapeutische technieken simuleren om:

  • de geest te kalmeren en pijnsymptomen te verlichten
  • de hartslagvariabiliteit te verbeteren
  • de ondersteunende kwaliteiten van de fascia aan te spreken
  • de stabiliteit van de gewrichten te herstellen
  • sensorimotorische controle te verbeteren

Deze preventieve, pro-actieve benadering, bekend als Hands-Off-Bodywork, is een eenvoudige, dagelijkse methode die iedereen, op elke leeftijd en elk activiteitenniveau, kan gebruiken om zijn gevoel van welzijn effectief te verbeteren en een actiever, gezonder en pijnvrij leven te leiden.

We hebben een speciale website gemaakt voor meer informatie.

#MELT #MELTmethod #demeltmethode #meltmethode #meltnederland #pijnvrijmethode #pijnvrij #artrose #melttherapie

Wat is MELT Restore?

MELT Restore verjongt de ondersteunende kwaliteiten van uw bindweefselsysteem, ook bekend als fascia, door het elimineren van opgehoopte spanning en stress die de veerkracht van het weefsel verandert, waardoor compensatie, onevenwichtigheden en een afname van uw algehele prestaties en functioneren ontstaan.

Reconnect, Rebalance, Rehydrate en Release is het stap-voor-stap protocol voor MELT Restore. De technieken in de 4R’s geven je de mogelijkheid om opnieuw contact te maken met het zwaartepunt van je lichaam, de regulatoren van je zenuwstelsel opnieuw in balans te brengen, je fascia te rehydrateren en onnodige compressie in je nek en lage rug op te heffen. In slechts enkele minuten per dag kun je voelen dat je lichaam weer in balans komt.

 

Ik ben een 70-jarige vrouw met artrose. Na de eerste keer MELT hoefde ik ’s avonds geen pijnmedicatie te nemen. Sinds twee weken doe ik dat ook overdag niet meer. Ik heb al mijn vrienden en kennissen verteld hoe geweldig MELT is.

Anne-Marie

Ik heb fibromyalgie en meestal heb ik in de ochtend twee uur nodig om op te starten. Maar vandaag niet! Ik wil gewoon delen hoe geweldig ik mij voel vandaag.

Cindy

Ik had al jaren last van mijn knie. Na de derde keer MELT, niet alleen slaap verbeterde maar nog belangrijker ik had geen pijn in mijn knie meer. Ik ben opgewonden en verbaasd.

Elisabeth

Wat is Fascia?

Bent u wel eens opgestaan na lang zitten en voelde u zich zo stijf en pijnlijk dat het leek alsof u 20 jaar ouder was geworden?
Dat is je fascia die spreekt. Het is een pre-pijn signaal, dat je waarschuwt dat je fascia aandacht nodig heeft. Als dit probleem in uw bindweefsel niet wordt aangepakt, stapelt het zich op en kan het een hele reeks ongewenste symptomen veroorzaken die verband houden met een laaggradige ontsteking.

#demeltmethode #meltmethode #pijnvrij #depijnvrijmethode #artrose

Fascia is het driedimensionale biologische weefsel dat alle organen, spieren en zenuwvezels omringt en met elkaar verbindt en dat elk systeem in uw lichaam structurele steun geeft. Van gewrichtsuitlijning tot immuunsysteem en neurologische gezondheid, fascia speelt een cruciale rol in het wel of niet vitaal ouder worden, het functioneren en de houding van uw lichaam en zorgt ervoor dat u zich jong, levendig en mobiel blijft voelen.

Denk aan fascia als een spons. Als het gehydrateerd is, is het buigzaam en absorbeert het gemakkelijk vloeistoffen, maar als het droog is, is het stijf en onbuigzaam. Wanneer fascia zijn soepele kwaliteiten verliest, wat wij in MELT “vastzittende stress” noemen, hoopt zich op.

 

Als u lijdt aan chronische pijn, is het het beste om 10 minuten per dag tot een uur voor het slapen gaan te MELTEN om een betere nachtrust te krijgen, slaap is een belangrijke factor bij het elimineren van pijn en lichaamsherstel.

Henk J. Karssen

MELT Instructor, De Pijnvrij Methode

#demeltmethode

Als u actief bent, MELT dan voor de krachttraining om uw stabiliteit te verbeteren en uw lichaam voor te bereiden op de activiteit. MELT na een zware cardiovasculaire training of sportprestatie om gewrichtscompressie en stijfheid te verminderen, het bevordert het herstel en de spiersynergie.

Henk J. Karssen

MELT Instructor, De Pijnvrij Methode

MELT MELTmethod demeltmethode meltmethode meltnederland pijnvrijmethode pijnvrij artrose

RECONNECT

Reconnect is de tijd nemen om te beoordelen en te leren waar vastzittende stress in je lichaam leeft. Elke sessie begint met een vorm van Reconnect. Assessments worden vaak liggend of staand gedaan, voor en na de sessie. Bewustwording van de verandering die je creëert is een integraal onderdeel van het benutten van alle voordelen van je beoefening. U leert onevenwichtigheden aan te voelen voordat ze pijn veroorzaken. Reconnect-technieken helpen ook de aspecten van je lichaam te herstellen die je ondersteunen, beschermen en stabiliseren – ook wel The Autopilot in MELT genoemd.

MELT MELTmethod demeltmethode meltmethode meltnederland pijnvrijmethode pijnvrij artrose

REBALANCE

Rebalance werkt om het evenwicht en de stabiliteit van het hele lichaam te herstellen. Je kunt werken aan diafragmatische, multidimensionale ademhaling terwijl je de roller gebruikt, of aan je aarding en uitlijning met hand- en voetbehandelingen met een zachte bal – dit zijn voorbeelden van subtiele, eenvoudige Rebalance technieken die ongelooflijk diepgaand zijn als het gaat om het herstellen van evenwicht en het neurologische kernsysteem dat we de Neurocore noemen.

MELT MELTmethod demeltmethode meltmethode meltnederland pijnvrijmethode pijnvrij artrose

REHYDRATE

Rehydrateren is waar we zachte spannings- en compressietechnieken gebruiken om de vloeistofstroom in je fascia te helpen herstellen, meestal met behulp van een MELT hulpmiddel. We zullen je lichaam zachtjes samendrukken met Gliding, Shearing, Rinsing en Friction technieken. Dit gaat veel verder dan foam rolling, de sleutel tot rehydratie is het handhaven van verdraaglijke druk of spanning, nooit meer. Je hebt controle over het proces. Cellen, collageen-fibrillen en vloeistoffen worden allemaal gestimuleerd en creëren een rehydratatie-effect zoals bij een goede sessie hands-on therapie.

MELT MELTmethod demeltmethode meltmethode meltnederland pijnvrijmethode pijnvrij artrose

RELEASE

Bij Release gaat het om krachtige decompressietechnieken die spanning en pijn verlichten. We bereiden het weefsel altijd voor met Rehydrate moves. Release is de sleutel als het gaat om pijnvrij leven en actief blijven. Je zult meteen verschil voelen als het gaat om bewegingsbereik en je houding. Hand- en voetbehandelingen gebruiken de MELT ballen om de gewrichten van handen en voeten te mobiliseren en de neurale signaaloverdracht van top tot teen te verbeteren en met behulp van de zachte lichaamsroller, leer je de technieken om de nek en de lage rug los te maken.