06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl | Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen/Bloemendaal

Wervel Kanaal Stenose

Het is niet de stenose die de pijn veroorzaakt, maar de spieren en fascia

Ongerustheid is niet nodig!

Een vernauwd wervelkanaal – de diagnose spinale stenose klinkt in eerste instantie beangstigend. Typische aanwijzingen voor deze aandoening zijn rugpijn die uitstraalt naar de benen. Bovendien worden de afstanden die getroffenen te voet kunnen afleggen, steeds korter.

Meestal komt spinale stenose (ook wel ruggenmergstenose genoemd) voor in het lumbale gebied van de wervelkolom (onderrug). Daarom behoren lage rugpijn tot de meest voorkomende symptomen. Over het algemeen is het echter mogelijk in alle delen van de wervelkolom.

Ben je bezorgd dat je spinale stenose hebt of is dit al vastgesteld? Dan kunnen we je geruststellen: Operaties worden nog maar zelden uitgevoerd. Meestal zijn ze ook niet nodig voor de behandeling. Het is vooral belangrijk dat je je pijn vermindert of nog beter, er helemaal vanaf komt.

#rugpijn #pijnvrij #pijnreset

Een operatie is zelden nodig

Het wervelkanaal is de beschermende structuur waarin het ruggenmerg zich bevindt. Bij wervelkanaalstenose treedt er een vernauwing op in dit kanaal, wat kan leiden tot rugpijn en andere symptomen. De oorzaak van wervelkanaalstenose is vaak degeneratieve veranderingen in de wervelkolom, zoals uitpuilende tussenwervelschijven, hernia, osteochondrose en spondylartrose. Deze aandoeningen kunnen het wervelkanaal vernauwen en het ruggenmerg en de zenuwen beknellen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de pijn bij wervelkanaalstenose waarschijnlijk niet direct wordt veroorzaakt door de vernauwing zelf, maar door de spieren en bindweefsels rondom het gebied.

Wervelkanaalstenose kan zich voordoen in verschillende delen van de wervelkolom, maar de lumbale wervelkolom is het meest getroffen, vooral bij oudere mensen. Het is belangrijk op te merken dat operaties voor wervelkanaalstenose zelden nodig zijn en dat de nadruk ligt op het verminderen of elimineren van pijn. In het volgende gedeelte worden oefeningen besproken die kunnen helpen bij het verminderen van pijn bij wervelkanaalstenose.

Gelukkige toekomst dankzij De Pijnvrij Methode

Spieren en Fascia, de werkelijke oorzaak zit aan de voorzijde!

Maar waar komen de pijnklachten dan vandaan? In principe is dat heel eenvoudig: de meeste tijd van onze dag brengen we tegenwoordig zittend door, bijvoorbeeld op het werk. Gedurende de dag zakken onze bovenlichaam en schouders steeds verder naar voren, en de nek wordt overbelast om nog steeds naar het scherm te kunnen kijken. Wat gebeurt er als we te veel zitten en dit niet genoeg compenseren?

Ons lichaam is doordrongen van een netwerk van veel fascia-vezels die elk van onze spieren omhullen. Fascia heeft elastische eigenschappen zodat ze flexibel onze bewegingen kunnen volgen. Sommige soorten fascia zijn echter minder elastisch – vooral daar waar ze gewrichten moeten stabiliseren. Bovendien veranderen onze fascia constant, omdat fibroblasten als kleine spinnetjes voortdurend nieuwe vezels weven. Ze worden gestimuleerd door onze bewegingen.

Als we te veel zitten, krijgen de fibroblasten minder prikkels om zich aan te oriënteren. Tegelijkertijd bevinden bepaalde spieren, zoals de heupbuiger en andere buik- of borstspieren, zich voortdurend in hun kortste positie. Dit zorgt ervoor dat de fascia onbuigzaam worden, omdat we ze nauwelijks nog volledig kunnen strekken.

Op den duur leiden deze permanente verkortingen tot steeds grotere spier-fasciale spanningen.

Je rugstrekkers proberen deze trekkrachten naar voren te compenseren en trekken naar achteren. Dit creëert een druk van krachten die naar voren en naar achteren trekken, wat uiteindelijk op je wervelkolom en tussenwervelschijven terechtkomt en eraan trekt.

De spier-fasciale spanningen hebben dus tal van gevolgen voor je rug. Tegelijkertijd laat het gebrek aan beweging de tussenwervelschijven letterlijk verhongeren omdat ze niet voldoende worden samengedrukt en ontlast, waardoor ze voedingsstoffen missen. De spanningen verklaren ook de veranderde bandstructuur – het lichaam probeert stand te houden tegen de hoge krachten. Dit resulteert in verdikte banden die instabiliteit van de wervelkolom of individuele wervelsegmenten moeten voorkomen.

De belasting van de wervelkolom en tussenwervelschijven wordt gemeten door receptoren in de botten die deze informatie naar je hersenen doorsturen. Dit dient ter bescherming van je tussenwervelschijven – als er gevaar dreigt, veroorzaakt het pijn. Pijn is dus niets anders dan waarschuwingssignalen van je lichaam, daarom noemen we ze alarmsignalen.

Uiteindelijk zijn de spanningen vaak ook verantwoordelijk voor de klachten van de andere aandoeningen die we als mogelijke oorzaken van spinale stenose hebben genoemd. De hoge druk bevordert slijtage aan de wervelkolom. Ons lichaam heeft zijn eigen reparatiemechanismen die er normaal gesproken tegenin gaan. Bij aanhoudende sterke spanningen kunnen ze echter eenvoudigweg niet meer bijbenen.

In sommige gevallen kunnen de trekkrachten ook gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid in de benen of zelfs verlamming verklaren. Het komt vaak voor dat zenuwen in het gebied van het zitvlak of het been bekneld raken en dat deze symptomen het gevolg zijn. 

Je ziet dus dat onze dagelijkse houding en het gebrek aan beweging een probleem vormen voor de hele wervelkolom. Afhankelijk van waar de verkortingen het meest uitgesproken zijn, kunnen de delen van de wervelkolom verschillend belast worden. Dit is de reden waarom spinale stenose overal kan voorkomen.

N

Gamechanger

Onze klanten ervaren buitengewone resultaten, met de meeste van hen die al na de eerste afspraak aanzienlijke verlichting van pijn ervaren voordat ze naar huis gaan.

We begrijpen dat pijn een verlammende impact kan hebben op je dagelijks leven en welzijn. Daarom hebben we een methode ontwikkeld die specifiek is ontworpen om jou snel en effectief te helpen.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange expertise en heeft zich bewezen als een gamechanger voor mensen die op zoek zijn naar pijnvrijheid.

Wat ons onderscheidt, is ons vermogen om de oorzaak van de pijn aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden met pillen, injecties of een operatie.

N

Professioneel en Vriendelijk

Wat onze praktijk echt bijzonder maakt, is de warme en gastvrije omgeving die we creëren. Hier voel je je meteen op je gemak, omringd door vriendelijke gezichten die altijd klaarstaan om te helpen.

We geloven dat een ontspannen en vertrouwde sfeer de beste basis vormt voor genezing en herstel.

Dus kom langs en ervaar zelf de unieke combinatie van vakbekwaamheid en een open, informele benadering.

Ontdek waarom onze praktijk zo geprezen wordt en hoe we jou kunnen ondersteunen op jouw weg naar een pijnvrij en gelukkiger leven.

N

Al 35 jaar een fenomeen en referentiepunt

Stap binnen in een therapievorm met een bewezen staat van dienst van meer dan 35 jaar. Wat ooit begon in Duitsland, is uitgegroeid tot een fenomeen in de Duitstalige landen.

Onze methode heeft een ongekende groei doorgemaakt en wordt zelfs omarmd door grote sportbonden die vertrouwen op onze expertise.

Gedurende al die jaren hebben we duizenden mensen geholpen om hun welzijn te verbeteren en hun levenskwaliteit te verhogen.

Onze bewezen effectieve aanpak maakt ons een pionier in ons vakgebied en een referentiepunt voor anderen.

N

Zelf afspraak maken

Gemak dient de mens. Bij ons hoef je niet langer te bellen of te e-mailen om een afspraak te maken. Met slechts een paar klikken kun je nu zelf je gewenste datum en tijdstip kiezen. Het is zo simpel als dat. En het gemak stopt daar niet.

Zodra je je afspraak hebt ingepland, ontvang je onmiddellijk een bevestiging per e-mail. Geen gedoe met wachten op een telefoontje of het controleren van je inbox. Alles is direct geregeld en bevestigd, zodat je met een gerust hart verder kunt gaan.

En alsof dat nog niet genoeg is, sturen we je ook nog een herinnering één dag voor je afspraak. Geen reden meer om te vergeten, want we willen ervoor zorgen dat je altijd op tijd bent en optimaal van onze diensten kunt profiteren.

N

Verzekerd mogelijk

Ontdek nu hoeveel jouw behandeling gedeeltelijk vergoed wordt door verschillende verzekeringsmaatschappijen. Neem contact op met hen om zeker te zijn van jouw persoonlijke dekking. Maar geloof ons, de eigen investering is absoluut de moeite waard gezien de resultaten die je zult behalen. In de meeste gevallen zijn slechts 3 à 4 behandelingen voldoende om jouw doelen te bereiken.

Onze bewezen behandelmethode heeft al veel mensen geholpen om hun pijn te verminderen, hun conditie te verbeteren en hun leven weer in eigen hand te nemen. We geloven sterk in de effectiviteit van onze aanpak en zijn ervan overtuigd dat jij ook zult profiteren van de resultaten.

Dus investeer in jezelf en ervaar de voordelen van onze behandelingen. Wacht niet langer, neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak.

N

Tevreden patiënten

De reviews die je zult lezen, getuigen van de transformatieve ervaringen die mensen hebben gehad. Ze delen hun persoonlijke verhalen van pijnverlichting, herstel en verbetering van hun algehele welzijn. Het zijn deze positieve ervaringen die anderen hebben geïnspireerd om ook de stap te zetten en zich aan te sluiten bij onze tevreden klantenkring.

Wij nodigen je uit om zelf de reviews te lezen en te ontdekken waarom mensen ons hoog waarderen. Laat je inspireren door hun verhalen en krijg een voorproefje van wat jij ook kunt bereiken. We streven ernaar om iedereen die onze praktijk bezoekt, eenzelfde positieve ervaring te bieden.

Een pijnvrij leven begint hier

13 + 3 =

Uw welzijn is onze missie

06-37651531

info@depijnvrijmethode.nl

Ter Hoffsteedeweg 1 2051 EN Overveen