Pijnvrij zijn is een cruciaal element van een goede gezondheid

Pijn beïnvloedt de kwaliteit van leven op ieder niveau.

Per Mertesacker, voormalig profvoetballer van Arsenal en het Duitse Elftal

Rugpijn kniepijn nekpijn heuppijn achillespees piriformis scheenbeen ischias kalkschouder

“In de Premier League kan men alleen langdurig op hoog niveau presteren wanneer je lichamelijk in orde bent. Liebscher & Bracht heeft dit voor mij mogelijk gemaakt.”

Hoe De Pijnvrij Methode van Liebscher & Bracht werkt

De Liebscher & Bracht osteopressuur werd gedurende vele jaren speciaal ontwikkeld om de myofasciale overspanning te verminderen en de pijn in een verrassend korte tijd te verlichten – zonder medicatie of operaties. Al na de eerste behandeling kunnen de meeste patiënten een enorme vermindering van hun pijn vaststellen, waarbij veel van de klachten zelfs volledig verdwenen zijn.

osteopressuur pijn pijntherapie shockwave fysiotherapie osteopathie sport blessure driehuis velsen IJmuiden Velserbroek

Osteopressuur

Osteopressuur maakt gebruik van zogenaamde interstitiële receptoren, die zich in het periost bevinden. Deze receptoren registreren de bedreiging voor de gewrichten wanneer de gewrichtsoppervlakken te strak tegen elkaar worden gedrukt door de overmatige myofasciale spanning en het kraakbeen ertussen wordt samengedrukt. De receptoren geven deze informatie door aan de hersenen, die vervolgens de pijn in het gebied van het bedreigde gewricht projecteren. Deze klachten, die wij “alarmpijn” noemen, zijn een belangrijk waarschuwingssignaal van het lichaam dat je niet zo door moet gaan als voorheen, zodat de slijtage aan de gewrichten niet doorgaat.

Liebscher & Bracht therapeuten drukken van buitenaf op de receptoren in het periost, waardoor ze de hersenprogramma’s die overmatige spierspanning veroorzaken kunnen resetten. Het lichaam reageert onmiddellijk: de overmatige spanningen worden aanzienlijk verminderd, waardoor ook de pijn merkbaar vermindert – of zelfs helemaal verdwijnt. Dit alles gebeurt meestal na de eerste behandeling! Veel patiënten kunnen niet geloven hoe snel en effectief deze therapie werkt totdat ze het zelf hebben geprobeerd.

rugpijn hernia

Maar dit is slechts het eerste deel van de therapie. Na de succesvolle osteopressuur behandeling is het uiterst belangrijk dat u consequent de reden waarom de myofasciale overspanningen zich ontwikkelden, verandert: u moet uw eenzijdige bewegingspatronen uitbreiden door de regelmatige toepassing van de speciaal ontwikkelde Liebscher & Bracht oefeningen.

 

 

 

De Unieke Pijnvrij Methode