osteopressuur pijn pijntherapie shockwave fysiotherapie osteopathie sport blessure driehuis velsen IJmuiden Velserbroek

Henk J. Karssen is gecertificeerd pijntherapeut

Denkt u ook dat bij pijn alleen chirurgie en medicatie kunnen helpen? Dat is een gigantische vergissing! Want beide opties hebben niet alleen grote neveneffecten, maar zijn ook vaak helemaal niet nodig. In plaats daarvan ondersteun ik u met duurzame alternatieven op uw weg naar pijnvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een pijnloos leven. Veel te lang is de pijn van het menselijk lichaam verkeerd begrepen en geïnterpreteerd. De gevolgen zijn terug te vinden in het hoge geneesmiddelengebruik met soms verwoestende neveneffecten of nog erger: operaties.

De Pijnvrij Methode wil precies deze dwalingen tegengaan en duurzame alternatieven aandragen voor een betere kwaliteit van leven en gezondheid.

Ik volgde mijn opleidingen in Nederland en Duitsland. Ook voldoe ik aan de PLATO-eisen opgesteld door de Universiteit Leiden.  Dit zijn eindtermen voor wat betreft medische en psychosociale basiskennis voor de complementaire zorg.

Ik heb opleidingen met goed gevolg afgerond op het gebied van Liebscher & Dr. Bracht Pijntherapie, Medische Basiskennis, Myofasciale pijntherapie, Psychosomatische klachten, Triggerpointtherapie, (Sport-en Ontspannings)Massage, Mindfulness, Master NLP en Emmett-Techniek.

De PRAKTIJK H.J. KARSSEN is aangesloten bij CAT-Complementair en is aangesloten bij WKKGZ Geschillencommissie GAT erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

CAT Complementair is een door alle zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging voor paramedici. CAT-therapeuten zijn gescreend op hun beroepscompetenties, voldoen aan bij- en nascholingseisen en ondergaan praktijkvisitatie. Behandelingen door CAT-therapeuten worden vanaf 1 januari 2019 gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

Prestatiecodes Zorgverzekeraars

24013 Neuromusculaire behandeling

24005 Behandeling Overige Natuurgeneeskunde

24607 Overige alternatieve bewegingstherapie

24010 Neuromusculaire triggerpointtherapie

 

De praktijk is gevestigd in een pand gebouwd naar ontwerp van architect W.M. Dudok in een aan de ‘Internationale Stijl’ verwante vormgeving. Het gebouw wordt door een ruim voorterrein met oprijlaan en groenaanleg gescheiden van de Driehuizerkerkweg.