06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl | Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen/Bloemendaal

Carpaal Tunnel Syndroom

“Kies slim, kies eerst voor De Pijnvrij Methode bij een carpaal tunnel syndroom”

Ontdek de oplossing voor het carpale tunnelsyndroom

Heb je ooit last gehad van pijn, tintelingen of gevoelloosheid in je hand en vingers? Deze ongemakken kunnen het gevolg zijn van het carpale tunnelsyndroom, een aandoening waarbij de mediane zenuw in de polstunnel, ook wel de carpale tunnel genoemd, bekneld raakt. Maar maak je geen zorgen, er is goed nieuws!

Onze speciaal ontworpen therapie en oefeningen helpen je deze klachten te verlichten of zelfs geheel te laten verdwijnen en je leven terug te krijgen.

Wanneer deze tunnel vernauwd raakt door verschillende factoren, kan het carpale tunnelsyndroom optreden. Dit kan resulteren in vervelende symptomen zoals pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zelfs krachtverlies in je hand en vingers. 

Het is tijd om actie te ondernemen en het carpale tunnelsyndroom niet langer je levenskwaliteit te laten beïnvloeden. Onze doelgerichte therapie helpt je om de controle terug te nemen en weer te genieten van het dagelijks leven zonder ongemak. Doe vandaag nog mee en ontdek de verlichting met onze effectieve therapie voor het carpale tunnelsyndroom!

#cts #carpaal #syndroom

Zeer Tevreden

Eerste maal langsgeweest pijn is al flink verminderd, ben er zeer tevreden over.

Kan het eigenlijk niet helemaal geloven maar het is een feit.

De hele behandeling verloopt rustig en de therapeut is reuze vriendelijk.

Jan Duker

N

Gamechanger

Onze klanten ervaren buitengewone resultaten, met de meeste van hen die al na de eerste afspraak aanzienlijke verlichting van pijn ervaren voordat ze naar huis gaan.

We begrijpen dat pijn een verlammende impact kan hebben op je dagelijks leven en welzijn. Daarom hebben we een methode ontwikkeld die specifiek is ontworpen om jou snel en effectief te helpen.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange expertise en heeft zich bewezen als een gamechanger voor mensen die op zoek zijn naar pijnvrijheid.

Wat ons onderscheidt, is ons vermogen om de oorzaak van de pijn aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden met pillen, injecties of een operatie.

N

Professioneel en Vriendelijk

Wat onze praktijk echt bijzonder maakt, is de warme en gastvrije omgeving die we creëren. Hier voel je je meteen op je gemak, omringd door vriendelijke gezichten die altijd klaarstaan om te helpen.

We geloven dat een ontspannen en vertrouwde sfeer de beste basis vormt voor genezing en herstel.

Dus kom langs en ervaar zelf de unieke combinatie van vakbekwaamheid en een open, informele benadering.

Ontdek waarom onze praktijk zo geprezen wordt en hoe we jou kunnen ondersteunen op jouw weg naar een pijnvrij en gelukkiger leven.

N

Al 35 jaar een fenomeen en referentiepunt

Stap binnen in een therapievorm met een bewezen staat van dienst van meer dan 35 jaar. Wat ooit begon in Duitsland, is uitgegroeid tot een fenomeen in de Duitstalige landen.

Onze methode heeft een ongekende groei doorgemaakt en wordt zelfs omarmd door grote sportbonden die vertrouwen op onze expertise.

Gedurende al die jaren hebben we duizenden mensen geholpen om hun welzijn te verbeteren en hun levenskwaliteit te verhogen.

Onze bewezen effectieve aanpak maakt ons een pionier in ons vakgebied en een referentiepunt voor anderen.

N

Zelf afspraak maken

Gemak dient de mens. Bij ons hoef je niet langer te bellen of te e-mailen om een afspraak te maken. Met slechts een paar klikken kun je nu zelf je gewenste datum en tijdstip kiezen. Het is zo simpel als dat. En het gemak stopt daar niet.

Zodra je je afspraak hebt ingepland, ontvang je onmiddellijk een bevestiging per e-mail. Geen gedoe met wachten op een telefoontje of het controleren van je inbox. Alles is direct geregeld en bevestigd, zodat je met een gerust hart verder kunt gaan.

En alsof dat nog niet genoeg is, sturen we je ook nog een herinnering één dag voor je afspraak. Geen reden meer om te vergeten, want we willen ervoor zorgen dat je altijd op tijd bent en optimaal van onze diensten kunt profiteren.

N

Verzekerd mogelijk

Neem contact op met de verzekeraar om zeker te zijn van jouw persoonlijke dekking. Maar geloof ons, de kleine eigen investering is absoluut de moeite waard gezien de resultaten die je zult behalen.

In de meeste gevallen zijn slechts 3 à 4 behandelingen voldoende om jouw doelen te bereiken.

Onze bewezen behandelmethode heeft al veel mensen geholpen. We geloven sterk in de effectiviteit van onze aanpak en zijn ervan overtuigd dat jij ook zult profiteren van de resultaten.

Dus investeer in jezelf en ervaar de voordelen van onze behandelingen. Wacht niet langer, maak vandaag nog  een afspraak.

N

Tevreden patiënten

De reviews die je zult lezen, getuigen van de transformatieve ervaringen die mensen hebben gehad. Ze delen hun persoonlijke verhalen van pijnverlichting, herstel en verbetering van hun algehele welzijn. Het zijn deze positieve ervaringen die anderen hebben geïnspireerd om ook de stap te zetten en zich aan te sluiten bij onze tevreden klantenkring.

Wij nodigen je uit om zelf de reviews te lezen en te ontdekken waarom mensen ons hoog waarderen. Laat je inspireren door hun verhalen en krijg een voorproefje van wat jij ook kunt bereiken. We streven ernaar om iedereen die onze praktijk bezoekt, eenzelfde positieve ervaring te bieden.

Maak een afspraak en ervaar het zelf!

Ontdek alles wat je moet weten  over het Carpaal Tunnel Syndroom

pijnvrij naar het strand

Definitie

Bij het carpale tunnelsyndroom wordt de mediane zenuw (ook wel de middelste armzenuw of middelhandszenuw genoemd) bekneld ter hoogte van de pols. Deze zenuw voorziet verschillende gebieden van de hand van zenuwimpulsen en kan bij beknelling of beschadiging bijvoorbeeld tintelingen in de vingers, gevoelloosheid, abnormale sensaties, vingerpijn, zwelling, functiestoornissen of zelfs verlammingen veroorzaken. 

Gelukkige toekomst dankzij De Pijnvrij Methode

Symptomen

Mensen met het carpale tunnelsyndroom ervaren in het begin vaak een slapende hand, vooral ’s nachts of vroeg in de ochtend. Dit gevoel verdwijnt meestal door de handen te schudden of de handpositie te veranderen. Koude-watertherapie kan ook verlichting bieden. Tintelende handen beginnen meestal aan de handpalm en kunnen zich geleidelijk uitbreiden naar meer vingers, zelfs naar de duim en wijsvinger. De medianus zenuw strekt zich uit tot aan de schouder, wat ernstige schouderpijn kan veroorzaken. Eenvoudige dagelijkse taken zoals telefoneren, lezen en fietsen worden steeds moeilijker.

Aanhoudende handdoofheid leidt tot verlies van fijne motoriek en behendigheid. In sommige gevallen verslechtert de schade aan de medianus zenuw dusdanig dat spieren in de duimballen achteruitgaan. Zwakte, verlies van tastzin, fijne motoriek, gevoeligheid en kracht maken het per ongeluk laten vallen van voorwerpen onvermijdelijk.

#depijnvrijmethode.nl

Diagnose

De Phalen-Test houdt in dat je je armen horizontaal houdt en je handruggen gedurende 60 seconden tegen elkaar drukt. Een positieve test duidt op het carpaaltunnelsyndroom als je na die tijd abnormale sensaties zoals gevoelloosheid of pijn in je polsgebied ervaart.

Bij de omgekeerde Phalen-Test druk je gedurende 60 seconden je handpalmen tegen elkaar. Deze test is minder betrouwbaar dan de Phalen-Test.

Bij de carpaalcompressietest zijn je handen in een neutrale positie en drukt de onderzoeker op de medianuszenuw bij de carpale tunnel. Een positieve test treedt op als symptomen van het carpaaltunnelsyndroom worden opgewekt of verergerd.

Bij de flexie-compressietest liggen je armen uitgestrekt op een oppervlak met handpalmen naar boven. De pols wordt 60 graden omhoog gebogen terwijl de duim druk uitoefent op de medianuszenuw in de carpale tunnel. Ook hier geldt dat een positieve test klachten veroorzaakt.

Bij de tourniquet-test wordt een bloeddrukmanchet om je bovenarm geplaatst en opgepompt boven je systolische bloeddruk. Als je het carpaaltunnelsyndroom hebt, zul je gevoelsstoornissen, abnormale sensaties en pijn in het gebied van de medianuszenuw in je pols ervaren.

#afnamepijn

Spierspanning

De oorzaak van het carpaaltunnelsyndroom ligt in de toenemende druk op het weefsel en daarmee een overbelasting van de carpale tunnel.

Door eenzijdige bewegingen, bijvoorbeeld bij het typen op een toetsenbord, ontstaan verkortingen in de buigpezen van de handen. Als gevolg daarvan ontwikkelen zich hoge spier- en fasciale spanningen, waardoor de buigpezen opzwellen – het wordt te nauw in de tunnel. De mate en duur van de drukontwikkeling in de carpale tunnel bepalen de omvang van de schade aan de nervus medianus.

Ook de bloedcirculatie verslechtert door deze druk, wat de bloedvaten doorlaatbaarder maakt. Dit betekent dat bestanddelen van het bloed in toenemende mate naar buiten treden, inclusief immuuncellen die de oorzaak van de druk willen bestrijden.

Een verhoogde doorlaatbaarheid van bloedvaten in de carpale tunnel verhoogt dus het risico op lokale ontsteking en oedeemvorming (ophoping van vocht) in de zenuw. Dit zorgt er echter voor dat de bloedcirculatie rondom de pols verder verslechtert.

Je pijn en klachten verergeren in het gebied van de handen en polsen. Op de lange termijn kan dit zelfs leiden tot zenuwbeschadiging.

verhoogde kwaliteit van leven door De Pijnvrij Methode

De Pijnvrij Methode

Eenzijdige bewegingen zijn waarschijnlijk bekend in je dagelijks leven. Ze kunnen leiden tot hoge spanningen in spieren en fascia in je arm, die vervolgens sterke trekkrachten op je pols uitoefenen. Daar worden uiteindelijk de middelste handzenuw en de buigpezen in de tunnelachtige vernauwing van de carpale tunnel te zwaar belast en zwellen op. Dit comprimeert de zenuw en veroorzaakt de klachten.

Zijn je symptomen op dit moment bijzonder ernstig? Dan is het het beste om naar een afsprak te maken. Wij zullen dan onze osteopressuur toepassen, waarbij specifieke receptoren worden ingedrukt die invloed hebben op de pijnwaarneming in de hersenen.

Hierdoor kunnen de te hoge spier- en fasciale spanningen verminderen en verminderen je pijnen of verdwijnen ze in de meeste gevallen volledig.

Daarna kun je in de meeste gevallen beginnen met onze oefeningen om de spieren te rekken om het behandelingsresultaat te behouden.

De stadia van artrose

Wanneer naar de dokter?

Als oefeningen en behandelingen niet snel verbetering opleveren en je klachten gepaard gaan met aanhoudende gevoelloosheid of krachtverlies in de hand, moet je dit medisch laten onderzoeken. Dit is ook belangrijk om oorzaken uit te sluiten die niet met oefeningen kunnen worden verbeterd, zoals bijvoorbeeld botuitgroeiingen aan de handwortelbeentjes, om mogelijke blijvende zenuwschade te voorkomen.

Een pijnvrij leven begint hier

+31 6 37651531

info@depijnvrijmethode.nl

Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen