06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl

Een nieuwe heup?

Onnodig! Zonder operatie van uw heupklachten verlost.

Pijn in de heup? Wij gaan dat veranderen

Op je zij liggen is inmiddels een pure marteling? Je weet niet meer hoe je moet bewegen? Sporten is een utopie? Een paar uur per dag zonder pijn is een geschenk uit de hemel.

Wat veroorzaakt pijn in de heup?

Zoals alle pijn is heuppijn vervelend en kan het leiden tot bewegingsbeperkingen van welke aard dan ook. Als ze lang aanhouden en niet worden behandeld, kan ernstige gevolgschade aan botten, kraakbeen en gewrichten ontstaan. Wij geloven dat het moderne leven verantwoordelijk is voor vele soorten pijn. Eenzijdig bewegen en gebrek aan beweging zijn de belangrijkste oorzaken van veel pijn. Frequent zitten en eenzijdige bewegingspatronen spelen ook een belangrijke rol. Hoewel heuppijn meestal direct verband houdt met artrose, is het gelukkig zelden de oorzaak. Bovendien, artrose zelf veroorzaakt geen pijn.

 

De echte oorzaak van uw pijn

De ware oorzaak van uw pijn is meestal uw spier- en bindweefsel. Als je veel zit, verkorten de spieren en raken de fascia verkleefd. Lang zitten veroorzaakt spanning in de voorste delen van het lichaam. Als we dan gaan staan, moet onze achterste helft van het lichaam deze kracht weerstaan en tegengaan. In dit groeiende spanningsveld trekt de gewrichtskop zich steeds verder in de heupkom. Dit resulteert in een steeds toenemende druk die de op elkaar liggende oppervlakken tegen elkaar aan wrijft tijdens het bewegen. Als deze ongunstige situatie langer aanhoudt, zijn slijtage en artrose het gevolg.

Als je gaat zitten, word je heupflexor korter. Deze loopt van de lage rug, langs het bekken nar de binnenkant van het bovenbeen. De heup en de rug zijn hierdoor nauw met elkaar verbonden. Om deze reden komen heup- en rugpijn vaak samen voor.

De pijn gaat vaak gepaard met pijn in de dijbeen en billen. Deze pijn kan worden gevoeld op een specifiek bot, de Trochanter Major. Spieren die aan dit bot vastzitten en daar samenkomen, veroorzaken uw pijn in dit gebied. De trekkracht die wordt opgebouwd, heeft een sterk effect op de botten en is verantwoordelijk voor de drukgevoeligheid van de trochantor.

Fantastisch, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Volgens de artsen en mijn omgeving moest ik een nieuwe knie. Zo dankbaar en gelukkig dat ik eerst naar deze praktijk geweest ben. Ik tennis weer zonder pijn. Ik snap niet dat orthopeden hier niets van (willen) weten.

Joost

Deze mensen weten echt waar ze het over hebben! Uit wanhoop zocht ik hulp, en ik maakte een afspraak. Ik vond die dag verlichting van pijn en sliep heerlijk. Dit was lang geleden. Het is zo eenvoudig. Ik wou dat ik dit 25 jaar geleden had gevonden. Dank je Henk voor deze lang gehoopte verlichting! Ik doe dagelijks de oefeningen. Dank jullie wel! Dank jullie wel! Dank jullie wel!

Marijke

Als dokters ten einde raad zijn, wordt men volgepompt met medicijnen (verdovingen en injecties) tot men een eindeloze rij van bijwerkingen kan opsommen, waarbij andere organen aanzienlijke schade oplopen. Ik kon me soms alleen op mijn rug van de ene plaats naar de andere bewegen, geen dokter kon helpen, geen medicijn hielp tegen de ondraaglijke pijn, toen kwam ik De Pijnvrij Methode tegen, onderging de behandeling met osteopressuur en deed de aanbevolen oefeningen en ik kon voor het eerst weer op mijn voeten staan. Wat kan ik zeggen, het was het beste wat me had kunnen overkomen. Als ik De Pijnvrij Methode eerder gekend had, zou me een lange beproeving bespaard zijn gebleven en veel geld bespaard zijn gebleven. Ik zweer bij deze pijntherapie en laat me door niemand anders meer behandelen. Geweldige praktijk en een heel aardige man in Driehuis.

Jeanette

De Pijnvrij Methode 

Controle van spieren door de hersenen

Allereerst moeten we ons ervan bewust zijn dat we een direct invloed hebben op onze bewegingen. Elk gewricht is omgeven door spieren, pezen en fascia, waarbij vooral de spieren een belangrijke rol spelen. Zij zijn de enige drijvende krachten die we kunnen activeren voor onze bewegingen. Hersenen en spieractiviteit vormen een belangrijke verbinding. Terugkerende bewegingspatronen en de bijbehorende spierspanningen worden opgeslagen in onze hersenen. Deze opgeslagen patronen kunnen snel worden opgevraagd en tijdens de dagelijkse bewegingen vloeiend worden uitgevoerd. We hoeven dus niet na te denken over elke beweging, maar kunnen terugvallen op een geautomatiseerd proces.

De belangrijkste functie van de gewrichten is, samen met de spieren, om beweging in verschillende richtingen mogelijk te maken. Via ons ellebooggewricht kunnen we onze arm strekken en buigen, ons kniegewricht stelt ons in staat om het onderbeen te buigen, strekken, lopen, zitten of springen.

Het heupgewricht verbindt het dijbeen met het bekken. Het is belangrijk voor alle bewegingsmogelijkheden van de benen en maakt een grote verscheidenheid mogelijk.

Herprogrammeren

Zoals u nu weet, slaan onze hersenen verschillende bewegingsprogramma’s op, waar u steeds weer op terug kunt vallen. Enerzijds brengt dit het gevaar met zich mee dat vastgelegde bewegingspatronen schade kunnen toebrengen, omdat ze meestal eenzijdig en bewust niet worden uitgevoerd. Aan de andere kant kunt u ze bewust opnieuw herprogrammeren.   

 

Slijtage

De ingesleten bewegingspatronen zijn de belangrijkste triggers voor pijn, ontstekingen in het gewricht en slijtage. Het bewegingsbereik is hierdoor telkens beperkt. De kraakbeznstructuren worden slechts gedeeltelijk en in ongelijke mate belast.

Spieren en fascia rond de heupen, maar ook in de lies, dijen en kuiten, verkorten. Er ontstaat steeds meer spanning rond het gewricht en beperkt uw bewegingsvrijheid. De fascia in deze gebieden zijn verkleefd en er ontstaat een onevenwichtige trekkracht op het gewricht.

Deze slecht verdeelde druk in het gewricht zorgt ervoor dat de voedingsstoffen niet meer goed kunnen worden opgenomen of verwijderd. Het kraakbeen maakt gebruik van een ponsprincipe om voedingsstoffen te leveren. Door de oppervlakken van een gezond gewricht gelijkmatig tegen elkaar aan te drukken, kan het kraakbeen voedingsstoffen optimaal opnemen en tegelijkertijd de afvalstoffen afvoeren. Een ongelijk verdeelde druk zorgt ervoor dat het kraakbeen slechts op bepaalde punten wordt samengeperst. Dit veroorzaakt kraakbeenslijtage en de gewrichtsoppervlakken worden na verloop van tijd steeds kleiner. Hierdoor ontstaat pijn. Als dit proces niet wordt gestopt, kan artrose ontstaan.

#depijnvrijmethode #demeltmethode #MELT #meltmethode
fibromyalgie

Waarom zoveel nieuwe heupen?

Eén van de belangrijkste redenen is zeker de aanhoudende pijn. Vooral als pijnstillers en therapie geen effect hebben of kort. Vervanging van een gewricht is altijd een grote ingreep en kan uw eigen gewricht nooit vervangen. Wij willen chirurgie niet demoniseren of het gebruik van prothesen.

Wij willen u alleen een uitstekend alternatief bieden. Onze methode begint op die punten die u zelf kunt beïnvloeden in uw dagelijks leven.

Een nieuwe heup, slechts een mooie droom?

Wanneer we ouder worden daalt de drempel voor het gebruik van kunstmatige gewrichten voor zowel artsen als patiënten. Als de bewegingsvrijheid te beperkt is en men lijdt pijn, dan lijkt een kunstgewricht het laatste redmiddel te zijn.

Een “nieuwe” heup zou op lange termijn moeten helpen. Dat is tenminste de hoop. Een kunstgewricht betekent niet noodzakelijkerwijs dat verdere pijn kan worden voorkomen. Het risico op slijtage blijft.

De droom van een pijnvrij leven komt dus niet voort door een eenvoudige gewrichtswissel. De ingreep brengt risico’s en bijwerkingen met zich mee. Vergeet niet dat een origineel nooit echt goed kan worden vervangen door lichaamsvreemd materiaal.

Het wegnemen van pijn en artrose kan alleen op de lange termijn worden bereikt als de excessieve spanningen rond uw heupen worden verminderd. Wij willen u hiermee helpen. We hebben het onze grote taak gemaakt om een pijnloos leven voor iedereen mogelijk te maken – zonder medicijnen of operaties.

Met onze methode beginnen we waar de reguliere geneeskunde en therapievormen de oorzaak van uw pijn verwaarloost. Voorgeschreven medicatie onderdrukken alleen uw pijn. Wij zien onze methode niet alleen als behandelingen van symptomatische pijnklachten, maar vooral als het wegnemen van de werkelijke oorzaak.

Al na de eerste behandeling kunnen we vaststellen of uw heuppijn wordt veroorzaakt door myofasciale spanningen en indien nodig kunnen we direct beginnen met osteopressuur, onze acute behandelingsmethode.

De Pijnvrij Methode | De Melt Methode

Pijnvrij zonder medicijnen, injecties of operatie

%

Pijnreductie 1e behandeling

Z

Osteopressuur bij acute pijnklachten

Osteopressuur vormt de basis van onze pijnvrijmethode. Onze meer dan 30 jaar lange ervaring in de toepassing van osteopressuur laat een zeer hoge en snelle effectiviteit zien bij alle soorten pijn. Onze manuele therapeutische methode is gebaseerd op de zogenaamde interstitiële receptoren. Ze bevinden zicht in het periosteum en meten de spanningstoestand van uw spieren en fascia. Ze sturen deze informatie naar de hersenen. Als ze te hoge spanningen registreren, wordt deze informatie doorgegeven aan je hersenen en voel je pijn. Wij noemen dit ‘alarmpijn’, omdat ze een belangrijke functie hebben: ze wijzen u erop dat u die bewegingen moet vermijden die leiden tot langdurige schade aan uw spieren skeletstelsel. Het is daarom belangrijk om te begrijpen dat deze pijn op zich niet slecht is. Integendeel, we kunnen deze pijn gebruiken om ons lichaam te leren kennen en ons leven op lange termijn pijnloos te maken.

Z

De behandeling

We gebruiken de interstitiële receptoren voor uw heuppijn. Tijdens de behandelingen drukken we op deze receptoren om de spanning te verlichten. De programma’s in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de myofasciale spanningen worden op deze manier gereset. Uw lichaam reageert onmiddellijk. De opgebouwde spanningen nemen af en uw heuppijn neemt merkbaar af.

Z

Bewegen in plaats van opereren

Wanneer uw acute pijn duidelijk is afgenomen dankzij de osteopressuur, is het belangrijk dat u nieuwe spanningen voorkomt. Ook als u geen gebruik hebt gemaakt van osteopressuur, kunt u gemakkelijk oude pijnprogramma’s in uw hersenen verwijderen en nieuwe pijnvrije programma’s implementeren. Wij leren u hoe!

Met onze pijnvrij-oefeningen tegen heuppijn kunt u uw hersenen nieuwe bewegingsprogramma’s aanbieden die zorgen voor een optimale functie en mobiliteit van spieren en gewrichten. En het beste van alles: u zult pijnvrij zijn, zonder medicijnen of operaties.