Henk J. Karssen is gecertificeerd pijntherapeut

Denkt u ook dat bij pijn alleen chirurgie en medicatie kunnen helpen?

Dat is een gigantische vergissing! Want beide opties hebben niet alleen grote neveneffecten, maar zijn ook vaak helemaal niet nodig. In plaats daarvan ondersteun ik u met duurzame alternatieven op uw weg naar pijnvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een pijnloos leven.

Veel te lang is de pijn van het menselijk lichaam verkeerd begrepen en geïnterpreteerd. De gevolgen zijn terug te vinden in het hoge geneesmiddelengebruik met soms verwoestende neveneffecten of nog erger: operaties.

De Pijnvrij Methode wil precies deze dwalingen tegengaan en duurzame alternatieven aandragen voor een betere kwaliteit van leven en gezondheid.

Ik volgde mijn opleidingen in Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland.

Ook voldoe ik aan de PLATO-eisen opgesteld door de Universiteit Leiden.  Dit zijn eindtermen voor wat betreft de registeropleiding medische en psychosociale basisvakken voor de complementaire zorg.

Ik heb opleidingen met goed gevolg afgerond op het gebied van Liebscher & Dr. Bracht Pijntherapie, Liebscher & Dr. Bracht Bewegingstherapie, Medische Basiskennis, Myofasciale pijntherapie, MELT, Psychosomatische klachten, Triggerpointtherapie, (Sport-en Ontspannings)Massage, Mindfulness, Master NLP en Emmett-Techniek.

#depijnvrijmethode #demeltmethode #MELT #meltmethode

 

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz klacht- en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie; https://gatgeschillen.nl

 

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie https://gatgeschillen.nl/beroepscode/ 

De Pijnvrij Methode | De Melt Methode

Dudok

Pal naast begraafplaats Westerveld in Driehuis, net over de spoorlijn die erlangs loopt, bouwde Dudok in de jaren 1937-1941 een fraaie ontvangstruimte met kantoor en directeurswoning. De bouwde duurde zo lang door het uitbreken van de oorlog, waardoor de aanvoer van bouwmaterialen lange tijd moeizaam verliep.

Tussen de ontvangstzaal en de kantoren bevindt zich de entreehal. Boven de buitendeur met tochtsluis laat een enorm hoog raam het licht binnen in de al even hoge hal. In de hal volgt een trap de gebogen achtermuur naar de bovenverdieping. De metalen trapleuning is zo doorzichtig mogelijk gehouden. Een hoog, rond raam, laat het zonlicht in de loop van de dag langs de ronde achterwand van de entreehal glijden.

Driehuizerkerkweg 138

De kantoren beneden en op de verdieping zijn zakelijk ingericht. De kantoren op de benedenverdieping kijken uit op de tuin en zijn aan de achterkant richting het spoor vrij gesloten. Aan deze kant, langs het spoor hebben alleen de kantoren op de verdieping grote ramen die uitkijken naar het terrein van Westerveld. (…)

De directeurswoning kent een voordeur aan de zijkant en niet aan de voortuin. De woning is ruim met ook hier ramen naar de voortuin en ramen op de verdieping aan de achterkant van het huis. (…)

Dudok modelleert de drie gebouwen, ontvangstzaal, kantoren en woning als één geheel in een gebogen vorm rondom een zorgvuldig vormgegeven voortuin. Alle bouwdelen hebben wit geschilderde bakstenen buitenmuren boven een zwartgeschilderde plint. (…) Een ander bindend element van de drie bouwdelen is het licht hellende dak dat aan de tuinkant vooruit steekt. Het vooruitstekende dak wordt aan de gevel van de ontvangstzaal door ranke witte kolommen ondersteund.