06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl | Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen/Bloemendaal

Pijn, de taal van het lichaam

 

 

Overbelasting

Overbelastingspijn is pijn die ontstaat als gevolg van overmatig gebruik of herhaalde belasting van een bepaald deel van het lichaam, zoals spieren, pezen, gewrichten of botten. Het wordt vaak geassocieerd met herhalende activiteiten, zoals sporten, computerwerk of langdurig staan of zitten. Overbelastingspijn kan zich ontwikkelen over een periode van tijd en kan variëren van een lichte pijn tot een ernstige, constante pijn die de dagelijkse activiteiten kan belemmeren.

Waarschuwing

Waarschuwingspijn is een pijn die het lichaam signaleert om te waarschuwen voor mogelijk letsel of schade aan het weefsel. Het kan optreden tijdens het uitvoeren van een activiteit of na een blessure, en het is meestal een scherpe, intense pijn die snel verdwijnt. Het doel van waarschuwingspijn is om te voorkomen dat het lichaam verder wordt beschadigd en om de persoon aan te moedigen om actie te ondernemen om de oorzaak van de pijn te verlichten. Wanneer deze pijn wordt genegeerd, kan het leiden tot verdere beschadiging van het weefsel, waardoor de hersteltijd langer kan zijn en de pijn kan verergeren.

Beschadiging

Pijn door beschadiging is een ongemakkelijk gevoel dat optreedt als gevolg van beschadiging of letsel aan het lichaam. Het kan worden veroorzaakt door fysieke letsels zoals breuken, scheuren, snijwonden of verstuikingen en kan variëren van een milde tot een zeer intense pijn. De pijn kan zich op verschillende plaatsen in het lichaam manifesteren, zoals spieren, botten, gewrichten, zenuwen enzovoort. Pijn door beschadiging heeft vaak als doel het lichaam te waarschuwen voor een mogelijk gevaarlijke situatie en de persoon aan te sporen om te stoppen met de activiteit die de beschadiging veroorzaakt heeft. Behandeling van pijn door beschadiging kan variëren afhankelijk van de ernst en de locatie van de beschadiging

#hielspoor #depijnvrijmethode

Blessure

Een blessure is een fysieke verwonding of letsel die wordt veroorzaakt door een ongeluk, overbelasting of een medische aandoening. Het kan leiden tot pijn, zwelling, verminderde functie en beperkte mobiliteit van het aangetaste gebied. Blessures kunnen variëren van lichte verstuikingen of verrekkingen tot ernstige breuken of gescheurde spieren en ligamenten. Het kan invloed hebben op elke structuur van het lichaam, zoals spieren, botten, gewrichten, pezen en zenuwen, en kan van invloed zijn op het dagelijks leven van een persoon.

#fibromyalgie pijn #chronische pijn

Ziekte

Pijn bij ziekte is een ongemakkelijk gevoel dat optreedt als gevolg van een ziekte of medische aandoening. Het kan worden veroorzaakt door ontstekingen, infecties, letsel, kanker, neurologische aandoeningen of andere gezondheidsproblemen. Pijn bij ziekte kan variëren van een milde tot een ernstige en constante pijn die het dagelijks leven kan belemmeren en de kwaliteit van leven kan verminderen. Het kan zich op verschillende plaatsen in het lichaam manifesteren.

#artrose #artrosebehandeling #pijnvrij #pijnreset #njip
#nekpijn #nekartrose #slijtagewervels
Karssen pijnvrij zonder medicijnen
#artrose #pijnvrij #MELT #therapie

Onze patiënt-klanten houden van ons!

Wintersport met mijn heup leek vrij ‘heupeloos’, maar is dankzij Henk toch gelukt! Hij neemt keer op keer echt de tijd, legt hoe en wat goed uit, geeft handige tips om zelf thuis ook aan de slag te gaan. Kan het alleen maar aanraden.

Lianne Grondel

Super fijne goede behandelingen door een heel empatisch en kundig persoon.

Jean Maas

Geweldige techniek. Na 10 jaar pijn, 80% verbetering. Zeer aan te bevelen.

Hans de Rijk

Na vele jaren pijn bij Henk J. Karssen geweest. Wat ben ik daar blij mee. Een aanrader. Ik ben weer een gelukkig mens.

J. de Bie

Afspraak maken

Bepaal zelf de datum en tijdstip via onze online afspraakplanner