06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl

De oplossing voor nekpijn

snel en eenvoudig van je pijnklacht afkomen

Zit u vaak achter de computer of laptop, of werkt u veel? Ervaart u stress op het werk of spanning door andere oorzaken? Kunt u geen moment zonder uw smartphone? Dan is de kans groot dat u bekend bent met de hinderlijke pijn in uw nek, schouders en halswervelkolom. U bent hierin niet alleen, want veel mensen hebben last van nekpijn. Maar wij willen daar verandering in brengen.

Nekpijn is na rugpijn de op één na meest voorkomende oorzaak van spier- en skeletaandoeningen. Vooral vrouwen lopen een groter risico dan mannen, en het komt vaak voor op middelbare leeftijd. Een derde van de Nederlanders ervaart op volwassen leeftijd minstens één keer per jaar nekpijn, wat kan leiden tot spanningshoofdpijn.

Wanneer patiënten met pijn naar de dokter gaan, verwachten zij een goede diagnose en verklaring voor hun pijn. Artsen spreken vaak van idiopathische pijn als ze de oorzaak van uw klachten niet kunnen achterhalen. In gewone taal betekent dit dat ze geen idee hebben waar de pijn vandaan komt. De pijn wordt vaak toegeschreven aan veranderingen in de wervels of slijtage.

 

 

 

fibromyalgie nekpijn schouderpijn rugpijn kniepijn heuppijn enkelpijn depijnvrijmethode driehuis ijmuiden velsen fysio

Fantastisch, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Volgens de artsen en mijn omgeving moest ik een nieuwe knie. Zo dankbaar en gelukkig dat ik eerst naar deze praktijk geweest ben. Ik tennis weer zonder pijn. Ik snap niet dat orthopeden hier niets van (willen) weten.

Joost

Deze mensen weten echt waar ze het over hebben! Uit wanhoop zocht ik hulp, en ik maakte een afspraak. Ik vond die dag verlichting van pijn en sliep heerlijk. Dit was lang geleden. Het is zo eenvoudig. Ik wou dat ik dit 25 jaar geleden had gevonden. Dank je Henk voor deze lang gehoopte verlichting! Ik doe dagelijks de oefeningen. Dank jullie wel! Dank jullie wel! Dank jullie wel!

Marijke

Als dokters ten einde raad zijn, wordt men volgepompt met medicijnen (verdovingen en injecties) tot men een eindeloze rij van bijwerkingen kan opsommen, waarbij andere organen aanzienlijke schade oplopen. Ik kon me soms alleen op mijn rug van de ene plaats naar de andere bewegen, geen dokter kon helpen, geen medicijn hielp tegen de ondraaglijke pijn, toen kwam ik De Pijnvrij Methode tegen, onderging de behandeling met osteopressuur en deed de aanbevolen oefeningen en ik kon voor het eerst weer op mijn voeten staan. Wat kan ik zeggen, het was het beste wat me had kunnen overkomen. Als ik De Pijnvrij Methode eerder gekend had, zou me een lange beproeving bespaard zijn gebleven en veel geld bespaard zijn gebleven. Ik zweer bij deze pijntherapie en laat me door niemand anders meer behandelen. Geweldige praktijk en een heel aardige man in Driehuis.

Jeanette

Voor ons is één ding zeker: als je pijn effectief en blijvend wilt behandelen, moet je begrijpen waar de pijn vandaan komt.   

Wij zien steeds weer hoe snel en effectief onze therapie is

Meestal wordt pijn veroorzaakt door overbelasting van spieren en fascia in de rug, nek en schouders als gevolg van een verkeerde houding en belasting. .

Als er sprake is van een periode met meer stress, kan de nek zo stijf als een plank worden. Dit leidt tot een wederzijds versterkend effect, waardoor u in een negatieve spiraal terechtkomt en de pijn en spierverharding verder toenemen.

De pijn ontstaat dus door een verkeerde belasting, waardoor de nekspieren overrekt raken. Hoe meer u bijvoorbeeld in uw werk of beeldscherm verdiept raakt, hoe meer u onderuitzakt. Een rechte houding, die de rug- en nekspieren zou moeten ontlasten, lijdt hieronder.

Pijnreceptoren

Op onze botten zijn receptoren aanwezig die een verkeerde houding, slijtage en schade opmerken en deze bedreigingen aan ons lichaam doorgeven aan de hersenen. De hersenen sturen vervolgens een pijnsignaal naar het bijbehorende gebied in het lichaam, waardoor de aandacht op de bedreiging van de structuur wordt gevestigd. Dit wordt ook wel alarmpijn genoemd, omdat het ons als het ware waarschuwt.

Onze therapie is erop gericht om overmatige spierspanning te verminderen en dehydratie van het bindweefsel tegen te gaan. Dit leidt direct tot vermindering van pijn. Bovendien bieden onze oefeningen de mogelijkheid om langdurige afwezigheid van pijn te realiseren en zelfs slijtage te stoppen.

 

De Pijnvrij Methode

Nu u weet hoe een stijve nek ontstaat, kunnen we u uitleggen hoe wij dit behandelen.

Onze pijntherapie is een manuele behandeling waarbij we druk uitoefenen op de alarmpijnreceptoren op het bot. Dit zorgt voor normalisatie van spier- en fasciale spanningen in de nek, waardoor de gewrichtsoppervlakken en wervels niet meer zo sterk op elkaar worden gedrukt.

U zult snel merken dat uw nekspanning en pijn verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

We zijn erg trots op hoe snel en effectief onze therapie is. Na de eerste behandeling verlaten de meeste patiënten ons pijnvrij of met aanzienlijk minder pijn.

Onze missie is om iedereen een permanent pijnloos leven te bieden, zonder medicijnen of chirurgie.

Om op lange termijn succesvol te zijn, moet u echter consequent de eenzijdige bewegingspatronen veranderen die tot de pijn hebben geleid. Anders kan de pijn terugkeren en kan slijtage optreden. We helpen u daarbij met een op maat gemaakt programma.

 

#nekpijn #nekartrose #slijtagewervels

Onbenut bewegingspotentieel

De Pijnvrij Methode is gebaseerd op het uitgangspunt dat pijn wordt veroorzaakt door een onbenut bewegingspotentieel, omdat de huidige wereld van leven en werk uniforme bewegingspatronen in de hand werkt. Dit leidt tot verkeerde spanningen waarop de hersenen reageren met blokkades en pijn. De behandeling door een De Pijnvrij Methode therapeut lost de pijn op het punt van oorsprong, de hersenen, op.

Succesvol behandelconcept, 30 jaar ervaring

De pijntherapie van De Pijnvrij Methode richt zich ook op het bewegen en stretchen van gespannen spieren en fascia. We hebben een uiterst succesvol behandelconcept ontwikkeld dat gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring in de behandeling van patiënten met een grote verscheidenheid aan pijnen, dat in eerste instantie snelle verlichting biedt door middel van manuele osteopressuur therapie.

Pijnvrij Zonder Medicijnen, Injecties of Operatie

Handig: kies zelf datum en tijdstip voor een afspraak

Via onze online-module voor het maken van afspraken, kunt u zelf een afspraak maken. Mocht het gewenste tijdstip niet beschikbaar zijn dan kunt u zich op de wachtlijst plaatsen. U krijgt dan automatisch bericht wanneer er een plekje vrijkomt.

Z

Duurzame behandeling

Wij behandelen elke vorm van pijn duurzaam door middel van osteopressuur en fascia-oefeningen. Hierbij worden bovenmatige spanningen in de spieren en fasciën opgelost.

Daarnaast is het belangrijk om patiënten bewust te maken van een nieuw begrip van pijn: het ontstaat als alarmpijn om het lichaam te beschermen tegen anatomische en structurele schade. Ons doel op de lange termijn is om een actievere levensstijl te bevorderen.

Z

Symptomen

Harde spieren: Soms voelen de spieren aan de zijkanten van de nek (nekstrekkers), de spieren tot aan de schouders (trapeziusspier) of op de schouderbladen (bovenste wervelkolomspier) hard en gespannen aan.

Brandende pijn: Als de spieren overbelast raken, kan er een brandende pijn ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na langdurig zitten met een gebogen houding.

Scherpe pijn aan de achterkant van het hoofd: Zenuwen lopen langs de achterkant van de nekwervels en het hoofd. Als de spieren in de nek hard worden, kunnen ze druk uitoefenen op de zenuwen en scherpe pijn veroorzaken.

Beperkte beweging van het hoofd (nekstijfheid): Als de nekspieren stijf en hard worden, kan dit een reactie zijn op mogelijke schade aan de nekwervels, bijvoorbeeld na een onverwachte beweging.

Hoofdpijn, nekpijn en schouderpijn: Er zijn veel spieren, bindweefsels en zenuwen die van het hoofd naar de schouders en rug lopen, dus de pijn kan op verschillende plekken gevoeld worden.

Duizeligheid, oorsuizen, migraine: Als er veel spanning is in de spieren en bindweefsels van de nek, kan dit effecten hebben tot in het hoofd, zoals migraine, oorsuizen, duizeligheid en zelfs oogpijn

Spanning in de kaak: De nek en de kaak zijn verbonden via spieren, bindweefsels en ligamenten. Als er spanning is in de nek, kan dit ook spanning in de kaak en het gezicht veroorzaken, en zelfs tandenknarsen.

Pijn bij ademhalen: Bij diep ademhalen worden alle spieren, bindweefsels en het skelet van het bovenlichaam bewogen. Als de spieren en bindweefsels hun elasticiteit hebben verloren, kan het moeilijk zijn om diep adem te halen, wat kan leiden tot oppervlakkige ademhaling.

Gevoeligheid voor aanraking: Tijdens een virale infectie zoals griep of COVID-19 kan de gevoeligheid voor pijn veranderen, waardoor zelfs lichte aanrakingen op de rug of in de nek en keel onaangenaam kunnen zijn. Symptomen van Long COVID zijn aanhoudende pijn aan het bewegingsapparaat.