De oplossing voor nekpijn

snel en eenvoudig van je pijnklacht afkomen

Zit u veel of werkt u veel achter de computer of laptop? Heeft u stress op het werk of spanning door andere oorzaken? Kunt u geen moment zonder smartphone? Dan kent u waarschijnlijk ook die hinderlijke pijn in het nek- en schoudergebied en halswervelkolom. U bent niet alleen! Veel mensen hebben last van hun nek. Maar dat willen wij veranderen.

Nekpijn is na rugpijn de tweede meest voorkomende oorzaak van spier- en skeletaandoeningen. Vrouwen lopen een grotere kans dan mannen. Het komt meestal voor op middelbare leeftijd. Op volwassen leeftijd lijdt een derde van allen Nederlanders minstens één keer per jaar aan nekpijn, wat vervolgens spanningshoofdpijn kan veroorzaken.

Patiënten met pijn verwachten een goede diagnose en verklaring voor hun pijn wanneer ze naar de dokter gaan. Artsen spreken vaak van idiopathische pijn als de oorzaak van uw klachten. In gewone taal betekent dit dat ze geen idee hebben waar de pijn vandaan komt. De pijn wordt vaak toegeschreven aan wijzigingen in uw wervels of slijtage.    

 

 

 

fibromyalgie nekpijn schouderpijn rugpijn kniepijn heuppijn enkelpijn depijnvrijmethode driehuis ijmuiden velsen fysio

Fantastisch, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Volgens de artsen en mijn omgeving moest ik een nieuwe knie. Zo dankbaar en gelukkig dat ik eerst naar deze praktijk geweest ben. Ik tennis weer zonder pijn. Ik snap niet dat orthopeden hier niets van (willen) weten.

Joost

Deze mensen weten echt waar ze het over hebben! Uit wanhoop zocht ik hulp, en ik maakte een afspraak. Ik vond die dag verlichting van pijn en sliep heerlijk. Dit was lang geleden. Het is zo eenvoudig. Ik wou dat ik dit 25 jaar geleden had gevonden. Dank je Henk voor deze lang gehoopte verlichting! Ik doe dagelijks de oefeningen. Dank jullie wel! Dank jullie wel! Dank jullie wel!

Marijke

Als dokters ten einde raad zijn, wordt men volgepompt met medicijnen (verdovingen en injecties) tot men een eindeloze rij van bijwerkingen kan opsommen, waarbij andere organen aanzienlijke schade oplopen. Ik kon me soms alleen op mijn rug van de ene plaats naar de andere bewegen, geen dokter kon helpen, geen medicijn hielp tegen de ondraaglijke pijn, toen kwam ik De Pijnvrij Methode tegen, onderging de behandeling met osteopressuur en deed de aanbevolen oefeningen en ik kon voor het eerst weer op mijn voeten staan. Wat kan ik zeggen, het was het beste wat me had kunnen overkomen. Als ik De Pijnvrij Methode eerder gekend had, zou me een lange beproeving bespaard zijn gebleven en veel geld bespaard zijn gebleven. Ik zweer bij deze pijntherapie en laat me door niemand anders meer behandelen. Geweldige praktijk en een heel aardige man in Driehuis.

Jeanette

Voor ons is één ding zeker: als je pijn effectief en blijvend wilt behandelen, moet je begrijpen waar de pijn vandaan komt.   

Wij zien steeds weer hoe snel en effectief onze therapie is

De oorzaak van pijn is in de meeste gevallen overbelaste spieren en fascia in de rug, nek en schouders als gevolg van een verkeerde houding en belasting. Als gevolg van verkeerde houding en eenzijdige bewegingen, verharden de spieren en reageert het op bepaalde punten op druk.   

Een periode met iets meer stress en de nek wordt zo hard als een plank. Het resultaat is een wederzijds versterkend effect: u komt in een negatieve spiraal terecht en versterkt zo de pijn en spierverharding. In het ergste geval treedt een echte blokkade op.   

De pijn wordt dus veroorzaakt door een verkeerde belasting wat leidt tot overrekking van de nekspieren. Hoe meer u zich bijvoorbeeld verdiept in uw werk of beeldscherm, hoe meer u inzakt. Een rechte houding, die de rug-en nekspieren zou moeten ontlasten, lijdt eronder.  

Pijnreceptoren

Op het bot bevinden zich receptoren die een verkeerde houding, slijtage en schade registreren. Deze bedreiging voor ons lichaam wordt doorgegeven aan de hersenen. De hersenen projecteren dan een pijn in het overeenkomstige gebied van het lichaam en vestigen zo de aandacht op de bedreiging van de structuur – de pijn geeft als het ware een waarschuwing -. Wij noemen dit alarmpijn. En daar start onze therapie precies.   

Onze manuele therapie is gericht op het verminderen van overmatige spierspanning en tegengaan van dehydratie van het bindweefsel. Hierdoor wordt de pijn direct geëlimineerd. Langdurige afwezigheid van pijn wordt mogelijk gemaakt door onze bottleneck-release oefeningen. Zo kunt u ook slijtage stoppen.  

 

De Pijnvrij Methode

Nu u weet hoe een stijve nek zich ontwikkelt, leggen wij uit hoe wij het behandelen. Onze pijntherapie is een manuele therapie waarbij de alarmpijnreceptoren op het bot worden ingedrukt. Dit normaliseert de spier- en fasciale spanningen in de nek. Hierdoor worden de gewrichtsoppervlakken en de wervels niet meer zo sterk op elkaar gedrukt. U zult snel merken dat uw nekspanning en pijn verdwijnen of slechts minimaal zijn. 

Wij zien steeds weer hoe snel en effectief onze therapie is. Na de eerste behandeling gaan de meeste patiënten pijnloos of met beduidend minder pijn naar huis.  

Onze missie is een permanent pijnloos leven voor iedereen zonder medicijnen en chirurgie. Om op de lange termijn succesvol te zijn, zult u de eenzijdige bewegingspatronen die tot de pijn hebben geleid, consequent moeten veranderen. Anders bouwt de pijn zich weer op en dreigt slijtage. Wij helpen u daarbij met een programma op maat.

 

#nekpijn #nekartrose #slijtagewervels

Onbenut bewegingspotentieel

De Pijnvrij Methode is gebaseerd op het uitgangspunt dat pijn wordt veroorzaakt door een onbenut bewegingspotentieel, omdat de huidige wereld van leven en werk uniforme bewegingspatronen in de hand werkt. Dit leidt tot verkeerde spanningen waarop de hersenen reageren met blokkades en pijn. De behandeling door een De Pijnvrij Methode therapeut lost de pijn op het punt van oorsprong, de hersenen, op.

Succesvol behandelconcept, 30 jaar ervaring

De pijntherapie van De Pijnvrij Methode richt zich ook op het bewegen en stretchen van gespannen spieren en fascia. We hebben een uiterst succesvol behandelconcept ontwikkeld dat gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring in de behandeling van patiënten met een grote verscheidenheid aan pijnen, dat in eerste instantie snelle verlichting biedt door middel van manuele osteopressuur therapie.

De Pijnvrij Methode | De Melt Methode

Pijnvrij Zonder Medicijnen, Injecties of Operatie

%

Pijnreductie 1e behandeling

Z

Duurzame behandeling

Elke pijnaandoening wordt duurzaam behandeld met osteopressuur en de fascia-oefeningen. De bovenmatige spanningen in spieren en fasciën worden opgelost. Tegelijkertijd worden er nieuwe bewegingsprogramma’s in de hersenen geprogrammeerd die de pijnvrije mobiliteit herstellen en uitbreiden.

Het gaat er ook om patiënten bewust te maken van een nieuw begrip van pijn: pijn ontstaat als alarmpijn om het lichaam te beschermen tegen anatomische en structurele schade. Het doel op lange termijn is om een actievere levensstijl tot stand te brengen.

Z

Symptomen

Harde spieren in de halsstreek: De spierkoorden rechts en links van de halswervelkolom (nekstrekkers), de spieren tot aan de schouders (trapeziusspier) of ook op de schouderbladen (bovenste wervelkolomspier) kunnen merkbaar verhard zijn: De spier-fasciale spanning is te hoog. Dit kan aan beide kanten of aan één kant voorkomen.

Brandende pijn in de nekspieren: Brandende pijn wijst meestal op overbelasting van de spieren. Dit gebeurt bijvoorbeeld na lang zitten in een ongezonde, voorovergebogen houding.

Scherpe pijn achter in het hoofd: Zenuwen lopen langs de halswervelkolom en de achterkant van het hoofd. Als de spieren verharden, kunnen ze druk uitoefenen op de zenuwen, wat een stekende pijn veroorzaakt.

Beperkte beweeglijkheid van het hoofd (stijve nek, nekstijfheid): Als de halswervelkolom schade dreigt op te lopen, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging van het hoofd, kunnen de spieren verharden tot het punt van stijfheid. Dit is een beschermingsmechanisme dat verdere bewegingen voorkomt.

Hoofdpijn, Nekpijn en Schouderpijn: Veel spieren, fascia en zenuwen lopen van het hoofd naar de schouders en rug. Daarom is de pijn overal voelbaar.

Duizeligheid, oorsuizen, migraine: hoge musculair-fasciale spanning in de nek heeft effecten tot in het hoofd. Harde spier-en bindweefselstrengen kunnen migraine, oorsuizingen, duizeligheid en zelfs oogpijn veroorzaken.

Spanning in de kaak: De hals is nauw met de kaak verbonden via fascia, spieren en ligamenten. Spanning in de nek kan gemakkelijk overslaan op de kaak en het gezicht en tandenknarsen veroorzaken.

Pijn bij ademhalen: Een diepe ademhaling brengt het hele bovenlichaam, inclusief spieren, fascie en skelet, in beweging. Spanning is dus voelbaar bij het ademen. Als spieren en fascia hun elasticiteit verloren hebben, kan dit elke inademing bemoeilijken. Het resultaat is een te oppervlakkige ademhaling.

Gevoeligheid voor aanraking: Tijdens een virale infectie, zoals influenza of ook Covid-19 (Corona), verandert de waarneming van pijn. Daarom kunnen tijdens de ziekte zelfs lichte aanrakingen op de rug of in het hals-en keelgebied onaangenaam zijn. Symptomen van Long Covid zijn ook aanhoudende pijn in het bewegingsapparaat.