06-37651531 | info@depijnvrijmethode.nl | Ter Hoffsteedeweg 1, 2051 EN Overveen/Bloemendaal
#fibromyalgie #pijnreset #depijnvrijmethode

Effectieve verlichting van fibromyalgie pijn is duurzaam mogelijk

Fibromyalgie is een aandoening waarbij mensen onverklaarbare pijnklachten hebben en de oorzaak hiervan is nog niet bekend. Hoewel vooral vrouwen ermee te maken hebben, kan het iedereen beperken en gaat het gepaard met verschillende symptomen. Gelukkig is er goed nieuws: de Pijnvrij Methode is een effectieve behandeling gebleken voor patiënten met fibromyalgie. Bij ons wordt fibromyalgie niet beschouwd als een ziekte, maar eerder als een term voor pijnstoornissen waarvan de oorzaak onverklaarbaar is.

Fibromyalgie kan als ernstig worden ervaren, vooral omdat patiënten vaak te horen krijgen dat het “tussen de oren zit” omdat er geen directe organische of structurele oorzaak voor de pijn kan worden gevonden. Dit kan voor de patiënten moeilijk zijn omdat ze vaak ten onrechte als onbehandelbaar worden bestempeld. In werkelijkheid gaat het om spier- en weefselklachten die worden veroorzaakt door ongebruikt bewegingspotentieel, wat onder de diagnose van fibromyalgie valt. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven van de patiënten te verbeteren.

Fibromyalgie – wat zit erachter?

Hoe manifesteert fibromyalgie zich precies?

  • Aanhoudende en terugkerende pijn in de spieren en pezen
  • Slaapstoornissen
  • Vermoeidheid overdag
  • Concentratieproblemen
  • Mentale motivatiezwakte
  • Gevoeligheid voor het weer
  • Uitgesproken angst
  • Depressieve stemming.

Geen directe verklaring

Mensen met fibromyalgie hebben vaak meer tijd nodig om te herstellen na periodes van stress, zowel fysiek als mentaal, of emotionele gebeurtenissen. Ze zijn ook overgevoelig voor fel licht, lawaai en kou. Andere symptomen zijn gezwollen handen, voeten en gezicht, hoofdpijn, het prikkelbare darmsyndroom en droge en gevoelige slijmvliezen. Dit alles wordt fibromyalgie genoemd en het is een diagnostisch fenomeen omdat er geen directe verklaring is voor de vele symptomen. Gelukkig kan fibromyalgie effectief worden behandeld met verschillende therapieën en methoden, wat de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk kan verbeteren.

Fantastisch, wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Volgens de artsen en mijn omgeving moest ik een nieuwe knie. Zo dankbaar en gelukkig dat ik eerst naar deze praktijk geweest ben. Ik tennis weer zonder pijn. Ik snap niet dat orthopeden hier niets van (willen) weten.

Joost

Deze mensen weten echt waar ze het over hebben! Uit wanhoop zocht ik hulp, en ik maakte een afspraak. Ik vond die dag verlichting van pijn en sliep heerlijk. Dit was lang geleden. Het is zo eenvoudig. Ik wou dat ik dit 25 jaar geleden had gevonden. Dank je Henk voor deze lang gehoopte verlichting! Ik doe dagelijks de oefeningen. Dank jullie wel! Dank jullie wel! Dank jullie wel!

Marijke

Als dokters ten einde raad zijn, wordt men volgepompt met medicijnen (verdovingen en injecties) tot men een eindeloze rij van bijwerkingen kan opsommen, waarbij andere organen aanzienlijke schade oplopen. Ik kon me soms alleen op mijn rug van de ene plaats naar de andere bewegen, geen dokter kon helpen, geen medicijn hielp tegen de ondraaglijke pijn, toen kwam ik De Pijnvrij Methode tegen, onderging de behandeling met osteopressuur en deed de aanbevolen oefeningen en ik kon voor het eerst weer op mijn voeten staan. Wat kan ik zeggen, het was het beste wat me had kunnen overkomen. Als ik De Pijnvrij Methode eerder gekend had, zou me een lange beproeving bespaard zijn gebleven en veel geld bespaard zijn gebleven. Ik zweer bij deze pijntherapie en laat me door niemand anders meer behandelen. Geweldige praktijk en een heel aardige man in Driehuis.

Jeanette

De Pijnvrij Methode en fibromyalgie

Andere kijk op pijn

De Pijnvrij Methode kan patiënten met fibromyalgie helpen aanzienlijk minder pijn te ervaren. In meer dan 70% van de gevallen wordt er na de eerste behandeling verbetering gemeld. Dit biedt nieuwe hoop en kan de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk verbeteren, vooral omdat de huidige geneeskunde vaak geen oplossing biedt voor deze aandoening.

Alarmsignaal

Pijn wordt gezien als een alarmsignaal van het lichaam, dat aangeeft dat er mogelijk schade is aan fysieke structuren. Bij fibromyalgie wordt de pijn veroorzaakt door niet-fysiologische spanningen in de spieren en fasciën, wat betekent dat er sprake is van overmatige spanning. Door deze benadering krijgen patiënten met fibromyalgie een nieuwe kijk op hun symptomen en kunnen ze perspectief krijgen op hoe ze de symptomen kunnen verlichten. Dit is goed nieuws voor patiënten met veelvoudige pijn die niet causaal begrijpelijk is.

 

Het zal wel tussen de oren zitten

De gebruikelijke benadering van pijn bij fibromyalgie is het zoeken naar de oorzaak van de pijn. Beeldvormingsmethoden zoals röntgenfoto’s, MRI en computertomografie worden vaak gebruikt, maar kunnen geen disfunctionele spanningen in de spieren en fasciën detecteren die de pijn veroorzaken. Als er geen schade wordt vastgesteld, worden psychosociale factoren zoals stress en trauma’s als oorzaak gezocht.

Fibromyalgie wordt niet beschouwd als een reumatische aandoening vanwege de afwezigheid van verhoogde ontstekingswaarden. Behandelingen kunnen onder andere bestaan uit bewegingstherapie, pijnstillers, fysiotherapie, ontspanningsmethoden, warmte- en koudetherapieën, en lichaamsbeweging zoals zwemmen en lichte wandelingen.

#fibromyalgie

Onbenut bewegingspotentieel

De Pijnvrij Methode voor fibromyalgie is gebaseerd op de veronderstelling dat pijn wordt veroorzaakt door een onbenut bewegingspotentieel, omdat de huidige wereld van leven en werk uniforme bewegingssequenties in de hand werkt. Dit leidt tot verkeerde spanningen waarop de hersenen reageren met blokkades en pijn. De behandeling door een De Pijnvrij Methode therapeut lost de pijn op het punt van oorsprong, de hersenen, op.

Succesvol behandelconcept

De pijntherapie van De Pijnvrij Methode richt zich ook op het bewegen en uitrekken van gespannen spieren en fasciën. We hebben een uiterst succesvol behandelconcept ontwikkeld dat gebaseerd is op meer dan 30 jaar ervaring in de behandeling van patiënten met een grote verscheidenheid aan pijnen, dat in eerste instantie snelle verlichting biedt door middel van manuele osteopressuur therapie.

een gelukkig stel dat pijnvrij is dankzij De Pijnvrij Methode

Eerste maal langs geweest. De pijn is al flink afgenomen. Zeer tevreden. De gehele behandeling verloopt in een rustige sfeer en de therapeut is reuze vriendelijk

Jan Duker

Met artrose bij deze praktijk terecht gekomen. Door Henk heb ik weer vertrouwen gekregen om mijn knie normaal en zonder pijn te gebruiken. Inmiddels sport ik weer volop. Ga nu af en toe voor onderhoud en loop als een jonge hinde de deur uit.

Linda Myhouse

60 jaar

Duurzame behandeling

Elke pijnaandoening bij fibromyalgie wordt duurzaam behandeld met osteopressuur en de fascia-oefeningen. De bovenmatige spanningen in spieren en fasciën worden opgelost. Tegelijkertijd worden er nieuwe bewegingsprogramma’s in de hersenen geprogrammeerd die de pijnvrije mobiliteit herstellen en uitbreiden.

Het gaat er ook om patiënten bewust te maken van een nieuw begrip van pijn: pijn ontstaat als alarmpijn om het lichaam te beschermen tegen anatomische en structurele schade. Patiënten met fibromyalgie vertonen vaak ook hyperaciditeit (bovenmatig maagzuur of brandend maagzuur) en een stofwisselingsprobleem dat kan worden gecorrigeerd door het veranderen van hun dieet. Het doel op lange termijn is om een actievere levensstijl tot stand te brengen.

Volgens De Pijnvrij Methode

Het voordeel van manuele therapie volgens De Pijnvrij Methode is daarom dat een snelle vermindering van de pijn betekent dat er geen medicatie nodig is om fibromyalgie te behandelen. Conventionele behandeling omvat tricyclische antidepressiva zoals Amitriptyline, serotonineheropname remmers, tweeledige antidepressiva zoals Duloxetine en Milnacipran.

Omdat fibromyalgie meestal een conglomeraat van verschillende pijntoestanden is, gaat De Pijnvrij Methode gericht te werk en concentreren zich eerst op de pijn die op de voorgrond staat en behandelen dan geleidelijk alle pijntoestanden. Hoewel er veel weerstand kan zijn, hebben fibromyalgiepatiënten geen last van een ziekte. Fibromyalgie is een uitsluitingsdiagnose en betekent alleen “pijn in vezels en in de spieren”.